6 juni 2011

Junecloud Automator Actions 2.5

De ontwikkelaars van Junecloud hebben een aantal hele handige Automator actions (taken) beschikbaar gesteld waarvan enkele zeer handig kunnen zijn voor zowel webdesigners als de ‘gewone’ Mac gebruiker.

De actions kunnen individueel worden toegevoegd aan Automator waardoor deze te combineren zijn met alle overige actions. Er worden ook services (voorzieningen) meegeleverd waardoor de scripts met behulp van control + klik (of rechtermuisknop) benaderbaar zijn vanuit het contextmenu in OS X Finder.

Een korte beschrijving van de Automator actions:

• Save for the web
Deze action exporteert JPEG, GIF of PNG bestanden geoptimaliseerd voor het gebruik op een website. Er kan gekozen worden voor een conversie door PhotoShop voor hoge kwaliteit afbeeldingen en Voorvertoning voor snellere conversie zonder dat er een applicatie zichtbaar wordt geopend.

• Makes names web-friendly
Past de naamgeving van een bestand aan door gebruik te maken van alleen kleine letters, spaties te vervangen door underscores en accent tekens te verwijderen.

• Create clean archive
Maakt een zip bestand aan zonder Mac OS X bestanden zoals .DS_Store en andere resource forks. Handig als je een zip bestand wilt doorsturen naar Windows gebruikers of als download beschikbaar wilt maken.

• Change extensions
Een handig action om de extensie van meerdere bestanden in één actie te wijzigen.

• Hide or show extensions
Met deze action kunnen de extensies van de geselecteerde bestanden worden verborgen of weer worden vertoond.

Mount na het downloaden van de Automator actions het .DMG bestand. In de DMG bevinden zich de Automator actions die je met een dubbelklik kunt toevoegen aan Automator.

De voorzieningen bevinden zich in de map ‘Services for Snow Leopard’, voordat je deze kunt gebruiken dien je de bijbehorende action te hebben toegevoegd aan Automator. Dubbelklik hierna op de service en bewaar deze op je Mac (Automator ▸ Archief ▸ Bewaar als). De naam die je opgeeft bij het bewaren komt ook terug in het contextmenu. (Finder ▸ Rechtermuisknop ▸ Voorzieningen).

De Automator actions kun je gratis downloaden op de onderstaande website:

http://junecloud.com/software/mac/junecloud-automator-actions.htmlReacties


Een reactie toevoegen: