5 juni 2011

Printen naar een printergroep

Wanneer je in een kantooromgeving werkt of thuis meerdere printers tot je beschikking hebt dan komt het wel eens voor dat een printer bezig is met afdrukken of dat deze niet beschikbaar is omdat bijvoorbeeld de inkt/toner op is.

Mac OS X geeft je de mogelijk om meerdere printers samen te voegen tot één zogenaamde printer-groep. Door af te drukken naar een printer-groep wordt je print opdracht automatisch gestuurd naar de eerst beschikbare printer in de aangemaakte printergroep.

Je kunt een printergroep aanmaken in  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Afdrukken en faxen. Selecteer de printers waarvan je een printer-groep wilt aanmaken, gebruik de cmd⌘ toets om meerdere printers te selecteren. Wanneer er meerdere printers zijn geselecteerd verschijnt het printer-groep icoon rechts in het venster. Doormiddel van de knop 'Maak printergroep aan' creëer een nieuwe printer-groep, geef deze een unieke naam.

Door op OK te klikken wordt de printer-groep automatisch toegevoegd aan je beschikbare printers. Wanneer je print naar de printer-groep dan wordt automatisch de eerst beschikbare printer gekozen voor deze print job.

Mac OS X geeft je zelfs ook nog de mogelijk om de aangemaakte printer-groep te delen met andere gebruikers op je netwerk.Reacties


 • Melvin

  5 juni 2011 om 11:02

  Wat werken we toch met fantastische computers. Windows, fuck off.

 • Marcel Kraan

  5 juni 2011 om 11:10

  jemig wat vet zeg.. ik dacht dat ik wel wat wist maar het lijkt er niet op :-)

 • Tim de Leeuw

  5 juni 2011 om 12:49

  Kan het zijn dat dit ff duurt voor hij de eerst beschikbare printer heeft gevonden? Ik heb namelijk al mijn (ooit aangesloten) printers geselecteerd en een groep van gemaakt. Maar nu heb ik er een aangesloten, maar komt nog steeds niets uit als ik dan wil printen.

 • sypie

  5 juni 2011 om 16:29

  Voor Windowsomgevingen zijn er veel betere oplossingen: Een fatsoenlijke printerserver die er voor zorgt dat je bij het aanmelden van een printer je opdracht kunt kiezen. Vooral op hogescholen wordt dit gebruikt. Studenten kunnen de printopdracht versturen en daar waar ze zich aanmelden wordt hun opdracht geprint. Je opdracht blijft een paar dagen tot weken staan totdat je deze uit het systeem haalt.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!