20 mei 2015

OS X: Snel bestanden delen tussen gebruikers van dezelfde Mac

inloggen gebruikers

Heb je een iMac in de huiskamer staan waar meerdere mensen gebruik van maken, dan kun je ervoor kiezen om via de 'gedeelde map' in Finder snel bestanden te delen. Alle bestanden die in deze map aanwezig zijn kunnen door iedere gebruiker op die Mac benaderd worden.

Handig, want zo kun je hier bijvoorbeeld één gezamenlijke iTunes bibliotheek in opslaan of gewoon al je vakantiefoto’s.

De gedeelde map kun je raadplegen in Finder, voer de toetscombinatie cmd⌘ + shift⇧ + G uit. Vul in het bekomen venster het onderstaande pad in:

/Users/Shared

gedeelde map in OS X

Onmiddellijk wordt de gedeelde map geopend, deze kun je dan het beste slepen naar de navigatiekolom van Finder. Vanaf dat moment kun je hem dan ten alle tijden raadplegen, let wel op dat je dit voor iedere Mac gebruiker moet doen.

De map is alleen te delen tussen OS X gebruikers van dezelfde Mac, wil je hem in je netwerk delen dan moet je 'bestandsdeling' inschakelen bij  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Delen ▸ Bestandsdeling ▸ Voeg hier de mappen toe die je wilt delen.

Meer over OS X kun je hier terugvinden.Reacties


  • Bart

    20 mei 2015 om 16:17

    Klinkt interessant. Stel dat je een iTunes bibliotheek deelt, geeft dit dan geen problemen als je met 2 gebruikers tegelijk aangemeld bent?

  • Wesley Fabry

    20 mei 2015 om 16:19

    Dat geeft normaal geen problemen, want iTunes kan niet tegelijk worden afgespeeld op 1 dezelfde Mac..

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!