Menu

2 augustus 2016

Beveilig je Instagram account met tweestapsverificatie

Nieuw instagram logo

Sinds de laatste Instagram update (versie 9.0) is het mogelijk om je account te beveiligen met behulp van tweestapsverificatie. Net zoals iCloud, Google, Facebook en andere diensten is het mogelijk om dit te activeren voor je Instagram account.

Tweestapsverificatie is aan te raden voor iedere gebruiker, hierdoor kan je niet meer inloggen met alleen maar je gebruikersnaam en wachtwoord. Met behulp van de verificatie wordt de inlogprocedure uitgebreid met een unieke code die naar je telefoonnummer wordt gestuurd. Hierdoor kunnen kwaadwilligen niet zomaar inloggen omdat ze ook nog deze speciale code moeten hebben. De optie wordt gefaseerd uitgerold, het kan zijn dat jij de optie nog niet ziet.

Tweestapsverificatie inschakelen voor Instagram

• Open de Instagram applicatie
• Log eventueel in met je account
• Navigeer naar je profiel (tabblad rechter benedenhoek)
• Tik bovenin op het tandwiel om de instellingen te openen
• Kies voor de instelling ‘Tweestapsverificatie’
• Schakel de optie ‘Beveiligingscode verplicht instellen’ in

tweestapsverificatie (twee-staps-verificatie- inschakelen voor Instagram

Tik in het pop-up menu op ‘Inschakelen’ om de dienst te activeren. Daarna ontvang je een beveiligingscode per sms die je vervolgens in het daarvoor bestemde veld moet invullen.

Hierna krijg je een aantal back-up codes, deze moet je bewaren door een schermafbeelding te maken of deze te kopieëren. Deze codes heb je nodig wanneer je wilt inloggen en geen toegang meer hebt tot je telefoonnummer. Bewaar deze dus goed op een veilige plaats.

tweestapsverificatie activeren voor Instagram

Zodra dit is voltooid is de tweestapsverificatie geactiveerd. Wanneer je nu wilt inloggen zal je naast je gebruikersnaam en wachtwoord ook de toegestuurde beveiligingscode moeten invullen om toegang te krijgen tot je account. Hierdoor is de kans om gehackt te worden vele malen kleiner dan zonder de extra verificatie.

Tweestapsverificatie kan niet worden geactiveerd

Zie je geen optie om de verificatie te activeren in de instellingen? Dan moet je waarschijnlijk nog je telefoonnummer koppelen aan je account. Tik hiervoor in de instellingen op ‘Profiel bewerken’ en vul hier in het daarvoor bestemde veld je telefoonnummer in. Goed om te weten, dit nummer is niet openbaar zichtbaar. Activeer daarna de extra verificatie volgens bovenstaande stappen.

Let wel, Instagram zal deze functie gefaseerd activeren. Controleer de komende dagen of de functie al geactiveerd is voor je account. Nog geen toegang? Heb je dan de laatste versie van de app geïnstalleerd? Verwijder desnoods Instagram en installeer deze opnieuw.

Instagram
InstagramApple Watch app
Categorie: Photo & Video, Social Networking
Ontwikkelaar: Instagram, Inc.
iPad & iPhone  12+  70 MB DOWNLOAD GRATIS

Lees ook: Meldingen ontvangen wanneer iemand een foto plaatst op InstagramReacties


 • Maddriver371 2 augustus 2016 om 21:53

  Inderdaad, nog niet aanwezig in versie 9.0

 • Jurriën31 22 september 2016 om 17:38

  Goeie goeie middag,

  nu is het 22 september en ik heb nog steeds geen optie voor de 2 staps verificatie voor mijn account. De optie is nog niet verschenen bij de instellingen. Ik heb de nieuwste versie want ik heb hem net opnieuw geïnstalleerd om te kijken of het dan wel naar voren zou komen maar helaas.
  iemand nog tips?

  mvg,

  Jurriën van Berk

 • Wesley Fabry 22 september 2016 om 17:39

  Klopt, de functie wordt erg langzaam uitgerold. Bedrijven en populaire instagrammers krijgen momenteel voorrang. Het is nog niet duidelijk wanneer iedereen de functie kan gebruiken.

 • marjon 17 oktober 2016 om 17:34

  Ik ontvang de code niet per sms en kan nu niets doen met al mijn accounts. Heb het ook al geprobeerd met een sms dienst via internet, werkt ook niet. Ik heb mijn nummer incl landcode (zonder 0) gedaan. Weten jullie misschien hoe ik dit kan oplossen?

 • Inge 12 november 2016 om 16:36

  Ik krijg deze week ineens geregeld een sms met nieuwe code voor de 2 stapsverificatie zonder dat ik er naar vroeg.
  Als ik dan naar de instagram app op mijn gsm ga blijkt mijn paswoorden aangepast te zijn.
  Zit ik met een hacker?

 • Wesley Fabry 12 november 2016 om 17:13

  @inge dat zou kunnen, normaal moet jij dan wel je wachtwoord kunnen aanpassen. Zonder de code kan een wachtwoord niet worden aangepast.

 • Jurriën31 12 november 2016 om 20:00

  Beste Mensen,

  Zojuist naar nieuwste versie geupdate maar nog steeds geen twee staps certificatie. Heeft iemand hier ook last van want ik vindt hetcwel erg lang duren voordat ik het kan gaan gebruiken. Want die extra veiligheid wil ik wel.

  Mvg,

  Jurriën

  Ps: Excuses voor spelfoutjes

 • Wesley Fabry 12 november 2016 om 21:03

  @jurriën klopt, op dit momenten hebben nog steeds bedrijven en populaire instagrammers toegang tot de functie. Wanneer iedereen de optie krijgt is nog niet bekend.

 • Jurriën31 12 november 2016 om 23:01

  @WeslyFabry
  jammer is dat. Ik hoop toch dat er een beetje vaart achter wordt gezet aangezien dit wel bij facebook mogelijk is. Maargoed we moeten het maar afwachten dan. En natuurlijk vaak je wachtwoord aanpassen om veilig te blijven.

  Bedankt voor de reactie

Een reactie toevoegen: