Menu

2 augustus 2016

Beveilig je Instagram account met tweestapsverificatie

Nieuw instagram logo

Sinds de laatste Instagram update (versie 9.0) is het mogelijk om je account te beveiligen met behulp van tweestapsverificatie. Net zoals iCloud, Google, Facebook en andere diensten is het mogelijk om dit te activeren voor je Instagram account.

Tweestapsverificatie is aan te raden voor iedere gebruiker, hierdoor kan je niet meer inloggen met alleen maar je gebruikersnaam en wachtwoord. Met behulp van de verificatie wordt de inlogprocedure uitgebreid met een unieke code die naar je telefoonnummer wordt gestuurd. Hierdoor kunnen kwaadwilligen niet zomaar inloggen omdat ze ook nog deze speciale code moeten hebben. De optie wordt gefaseerd uitgerold, het kan zijn dat jij de optie nog niet ziet.

Tweestapsverificatie inschakelen voor Instagram

• Open de Instagram applicatie
• Log eventueel in met je account
• Navigeer naar je profiel (tabblad rechter benedenhoek)
• Tik bovenin op het tandwiel om de instellingen te openen
• Kies voor de instelling ‘Tweestapsverificatie’
• Schakel de optie ‘Beveiligingscode verplicht instellen’ in

tweestapsverificatie (twee-staps-verificatie- inschakelen voor Instagram

Tik in het pop-up menu op ‘Inschakelen’ om de dienst te activeren. Daarna ontvang je een beveiligingscode per sms die je vervolgens in het daarvoor bestemde veld moet invullen.

Hierna krijg je een aantal back-up codes, deze moet je bewaren door een schermafbeelding te maken of deze te kopieëren. Deze codes heb je nodig wanneer je wilt inloggen en geen toegang meer hebt tot je telefoonnummer. Bewaar deze dus goed op een veilige plaats.

tweestapsverificatie activeren voor Instagram

Zodra dit is voltooid is de tweestapsverificatie geactiveerd. Wanneer je nu wilt inloggen zal je naast je gebruikersnaam en wachtwoord ook de toegestuurde beveiligingscode moeten invullen om toegang te krijgen tot je account. Hierdoor is de kans om gehackt te worden vele malen kleiner dan zonder de extra verificatie.

Tweestapsverificatie kan niet worden geactiveerd

Zie je geen optie om de verificatie te activeren in de instellingen? Dan moet je waarschijnlijk nog je telefoonnummer koppelen aan je account. Tik hiervoor in de instellingen op ‘Profiel bewerken’ en vul hier in het daarvoor bestemde veld je telefoonnummer in. Goed om te weten, dit nummer is niet openbaar zichtbaar. Activeer daarna de extra verificatie volgens bovenstaande stappen.

Let wel, Instagram zal deze functie gefaseerd activeren. Controleer de komende dagen of de functie al geactiveerd is voor je account. Nog geen toegang? Heb je dan de laatste versie van de app geïnstalleerd? Verwijder desnoods Instagram en installeer deze opnieuw.

Instagram
InstagramApple Watch app
Categorie: Photo & Video, Social Networking
   41736 stemmen
Ontwikkelaar: Instagram, Inc.
iPad & iPhone  12+  60 MB DOWNLOAD GRATIS

Lees ook: Meldingen ontvangen wanneer iemand een foto plaatst op InstagramReacties


 • Maddriver371 2 augustus 2016 om 21:53

  Inderdaad, nog niet aanwezig in versie 9.0

 • Jurriën31 22 september 2016 om 17:38

  Goeie goeie middag,

  nu is het 22 september en ik heb nog steeds geen optie voor de 2 staps verificatie voor mijn account. De optie is nog niet verschenen bij de instellingen. Ik heb de nieuwste versie want ik heb hem net opnieuw geïnstalleerd om te kijken of het dan wel naar voren zou komen maar helaas.
  iemand nog tips?

  mvg,

  Jurriën van Berk

 • Wesley Fabry 22 september 2016 om 17:39

  Klopt, de functie wordt erg langzaam uitgerold. Bedrijven en populaire instagrammers krijgen momenteel voorrang. Het is nog niet duidelijk wanneer iedereen de functie kan gebruiken.

 • marjon 17 oktober 2016 om 17:34

  Ik ontvang de code niet per sms en kan nu niets doen met al mijn accounts. Heb het ook al geprobeerd met een sms dienst via internet, werkt ook niet. Ik heb mijn nummer incl landcode (zonder 0) gedaan. Weten jullie misschien hoe ik dit kan oplossen?

Een reactie toevoegen: