20 december 2016

Instagram foto’s en video’s bewaren voor later

Nieuw instagram logo

Instagram is de applicatie om creatieve foto's en video's te ontdekken, alleen kon je deze nooit bewaren. Daar is sinds versie 10.2 verandering in gekomen. Zo kun je vanaf nu content die geplaatst is op Instagram bewaren via een bladwijzer (bookmark) functie.

Naast het ontdekken kun je op Instagram vrienden, maar ook beroemdheden volgen. Ook wij hebben een eigen Instagram account waarop je miniscreencasts kunt terugvinden. Dit zijn korte video's van 15 seconden die steeds een tip, trucje of meer uitlichten. Wil je dus meer uit je iPhone, iPad, Mac of Apple Watch halen? Volg ons dan zeker ook op Instagram (meer info).

Instagram foto's en video's bewaren

Met behulp de bladwijzer-functie kun je alle opgeslagen content bekijken. Hoe je iets bewaart voor later lees je terug in onderstaande stappen.

• Open Instagram
• Navigeer naar je tijdlijn of open een foto/video vanuit een profiel
• Tik onderaan de foto/video op het lintje (bladwijzer)
• Herhaal dit voor alle content die je wilt bewaren

Instagram foto's en video's bewaren

Je opgeslagen foto's en video's kun je eenvoudig terugvinden via je persoonlijk pagina in de app. Tik in de navigatiebalk op je profiel. Boven je eigen foto's en video's vind je een nieuw tabblad terug. Deze toont hetzelfde lintje als je zojuist onder de foto zag. Tik hierop en meteen worden alle opgeslagen inhoud getoond. Handig voor onze miniscreencasts die je op deze manier altijd kunt bewaren.

Instagram
InstagramApple Watch app
Categorie: Photo & Video, Social Networking
Ontwikkelaar: Instagram, Inc.
iPad & iPhone  12+  130 MB DOWNLOAD GRATIS

Lees ook: Instagram Stories maken, delen en bekijkenReacties


 • Kees Tempelaar

  20 december 2016 om 20:59

  Bovenstaande tekst suggereert dat Instagram op de Mac kan worden gebruikt, maar dat is toch niet zo?

 • Wesley Fabry

  20 december 2016 om 21:06

  @kees Hmmm neen hoor, suggereren we niet. Instagram kun je overigens wel prima bekijken op een Mac via de website of verschillende apps.

 • Kees Tempelaar

  21 december 2016 om 21:29

  Als het in het rijtje staat zoals hierboven, denk ik dat het nu kan worden gebruikt. Heb een poging gedaan: account aangemaakt. Maar dan kan ik geen foto plaatsen. De app gedownload, maar die vind ik nergens op mijn Mac terug. Dus: ik kan alleen Instagram foto’s bekijken maar niet plaatsen vanaf mijn Mac. Jammer. Begrijp ook niet goed hoe dit zit: wel bekijken maar niet plaatsen. Voor mij een raadsel. Dan heeft een account ook geen zin.

 • Wesley Fabry

  22 december 2016 om 10:54

  @Kees instagram is ook een smartphone applicatie en hebben het beleid dat alleen vanaf de smartphone foto’s en video’s kunnen worden geupload. Bekijken kan overal.

Een reactie toevoegen: