4 augustus 2016

Instagram Stories maken, delen en bekijken

Nieuw instagram logo

Eerder deze week heeft Instagram een nieuwe dienst gelanceerd genaamd 'Instagram Stories'. Met deze functie is het mogelijk om foto's en video's voor een korte periode te delen. De functie is te vergelijken met SnapChat.

De Stories kun je aanpassen naar eigen stijl met tekst, tekeningen en emoji's. Hierdoor kun je het verhaal persoonlijk maken. De Instagram Stories worden niet weergegeven op je tijdlijn, maar bij je vrienden (en jezelf) boven de tijdlijn. De stories zijn te herkennen aan de cirkels met avatars van je vrienden met er omheen een gloed.

Instagram Stories bekijken

Bovenaan je tijdlijn vind je de verhalen terug. Tik op een verhaal om deze te starten. Er wordt een nieuw scherm geopend waar je de verhalen kunt bekijken. Zodra het ene verhaal afgelopen is wordt onmiddellijk een nieuwe gestart. De volgorde van de Stories wordt samengesteld door het nieuwe algoritme van Instagram, net zoals de algemene tijdlijn. Zelf een Story gedeeld? Dan kun je deze via deze weergave het verhaal bekijken en zien wie het verhaal bekeken heeft.

Instagram stories bekijken en reageren

Instagram Stories maken en publiceren

• Open de Instagram applicatie
• Navigeer naar je tijdlijn (eerste tabblad)
• Tik linksboven op de plus-knop of veeg naar rechts

Je kunt nu een foto maken door te tikken op de camera knop. Een video maak je door de cameraknop ingedrukt te houden. Zodra je één van beide hebt gemaakt kun je de foto of video bewerken. Bovenin vind je enkele opties, tik op de Aa-optie om tekst of emoji's toe te voegen aan de Story.

Instagram stories maken, bewerken en delen

Via het potlood kun je tekeningen toevoegen aan het verhaal. Daarbij kun je de tekenstijl aanpassen (pen, markeren of speciale gloed). Onderaan heb je de keuze tussen verschillende kleuren en kun je de dikte aanpassen. Tik op 'Klaar' wanneer je de foto of video bewerkt hebt.

Om de Story te publiceren volstaat het om na het bewerken op het vinkje te tikken. Wil je het verhaal liever voor persoonlijk gebruik gebruiken dan kun je deze ook downloaden zonder te publiceren. Tik hiervoor op de pijl omlaag na het bewerken. Zodra het verhaal is gepubliceerd blijft deze 24 uur actief, daarna wordt deze automatisch verwijderd.

Volg ons op Instagram en bekijk onze miniscreencastsInstagram Stories plaatsen op je tijdlijn

Mocht je tevreden zijn met het eindresultaat, dan kun je het verhaal ook overzetten naar je algemene tijdlijn. Open de Story en tik onderaan op de drie bolletjes. Kies vervolgens voor de optie 'Delen als bericht'. Via dit menu kun je ook het verhaal verwijderen of bewaren in je filmrol. Via de optie 'Verhaalinstellingen' is het mogelijk om het verhaal te verbergen voor bepaalde personen en de reacties in of uitschakelen.

Lees ook: Beveilig je Instagram account met tweestapsverificatie

Instagram
InstagramApple Watch app
Categorie: Photo & Video, Social Networking
Ontwikkelaar: Instagram, Inc.
iPad & iPhone  12+  130 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!