4 augustus 2016

iOS: Filters toepassen op bestaande foto’s

foto iOS app

Met behulp van de Camera applicatie is het mogelijk om foto's te maken met een live filterfunctie. Let hierbij wel op dat maar een beperkt aantal iOS toestellen deze optie ondersteunen.

De live filterfunctie kun je activeren door tijdens het maken van een foto te tikken op de drie witte cirkels rechtsonder op het scherm. Mocht je iDevice dit niet ondersteunen dan kun je ook achteraf de filters toepassen op je foto's.

Filters toepassen op bestaande foto's in de Foto's app

De filters zijn te vergelijken zoals die van bijvoorbeeld Instagram, alleen heb je er geen extra app voor nodig. Volg onderstaande procedure om een filter toe te passen op je bestaande foto's.

• Open de Foto applicatie
• Navigeer naar een gewenste foto
• Tik in de statusbalk op 'Wijzig'

Bekijk ook: Vanaf iOS 10 moet je op een andere manier de bewerkingsopties activeren

filters toepassen op foto's in iOS

Tik vervolgens in de navigatiebalk op het filter-icon, deze kun je herkennen aan de drie cirkels. Vervolgens kun je kiezen tussen verschillende filters waaronder Mono, Noir, Chroom, Proces, enzovoorts. Maak een keuze, direct wordt de foto bewerkt en kun je het eindresultaat bekijken.

Tik vervolgens op 'Gereed' om de foto te bewaren in je filmrol. Deze procedure kun je toepassen op alle foto's die aanwezig zijn in de Foto applicatie, dus ook op geïmporteerde afbeeldingen. Alle iOS apparaten met minstens iOS 7 kunnen deze filters toepassen in de Foto's applicatie.

Lees ook: Foto’s op een professionele manier bewerken


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!