1 juni 2015

De twee-staps-verificatie inschakelen voor Google

google logo

Net zoals bij Apple kun je jouw Google Account beveiligen met behulp van twee-staps-verificatie. Dankzij deze optie heb je naast je wachtwoord ook een vertrouwd apparaat nodig om gegevens te wijzigen. Dit houdt in wanneer iemand je wachtwoord 'steelt', deze ook in het bezit moet zijn van een geassocieerd apparaat of een persoonlijke herstelcode. Hierdoor kan niet zomaar iemand je account misbruiken.

Omdat ook veel Apple gebruikers beschikken over een Google Account is het aan te raden dit ook in te schakelen voor je gmail, Googe Drive en Google Account. Dit kan worden ingeschakeld met behulp van onderstaande procedure.

De Google twee-staps-verificatie inschakelen

• Open een webbrowser en ga deze pagina van Google
• Klik op de knop 'Get started'
• Log in met je Google account
• Klik op 'Start setup'
• Vul je telefoonnummer in

twee staps verificatie google inschakelen

Volg vervolgens nauwlettend de stappen die nodig zijn om de verificatie in te schakelen. Google zal je vragen een telefoonnummer op te geven om een code naar toe te sturen zodat je deze op de webpagina kan invullen. Vertrouw (trust) de computer waar je de verificatie hebt op geactiveerd en bevestig door op 'Confirm' te klikken. Je zal nu een Mail krijgen dat de twee-staps-verificatie is ingeschakeld.

twee staps verificatie google

Nu heb je zelfs de mogelijkheid om extra telefoonnummers toe te voegen. Via je account kun je hem altijd raadplegen en eventueel aanpassen. Dankzij de twee-staps-verificatie ben je extra beveiligd, niemand kan je wachtwoord wijzigen of inloggen met je account zonder hiervoor extra toestemming van jezelf te geven.

Klik hier om de twee-staps-verificatie van Google te beheren

Lees ook: Beveilig je Apple ID en activeer de twee-staps-verificatie


Reacties


  • maarten

    1 juni 2015 om 18:49

    2 staps verificatie werkt al jaren erg goed met Google. Installeer Google Authenticator op je iPhone wat erg handig is ook met 2 staps verificatie met Dropbox.com

Een reactie toevoegen: