17 juli 2017

Google Maps locatie doorsturen van desktop naar iOS app

google maps icon

Zowel Apple als Google hebben beide een goede kaartendienst ter beschikking. Je kunt eenvoudig navigeren, routes en locaties zoeken via Apple Kaarten, maar ook via Google Maps. Op een Mac is het al mogelijk om via de Kaarten applicatie de locatie door te sturen naar je iPhone of iPad. Dit doe je via de deel-optie en te kiezen voor 'Verstuur naar iPhone'.

Ook Google heeft een soortgelijke dienst, echter werkt dit via de online versie van Google Maps. Om gebruik te kunnen maken van deze dienst moet je de Google Maps applicatie installeren op je iPhone of iPad en inloggen met je Google account. Ook moet je op de desktop zijn ingelogd met hetzelfde Google Account.

Google Maps locatie doorsturen via desktop

• Open Google Maps in een webbrowser
• Zorg dat je bent ingelogd met je Google account
• Zoek naar een locatie
• Klik in het informatie-venster op 'Naar je telefoon verzenden'
• Kies een gewenst apparaart

locatie doorsturen vanuit Dekstop google maps

Vervolgens krijg je een melding op het gekozen apparaat met de gedeelde locatie. Open de melding om direct de locatie weer te geven in Google Maps. Krijg je geen melding? Dan moet je even controleren of je deze dienst wel hebt ingeschakeld. Open hiervoor de Google Maps applicatie en tik op de drie horizontale strepen om het menu te openen. Navigeer naar Instellingen ▸ Meldingen ▸ schakel de optie 'Verzonden uit dekstop-Maps' in.

Lees ook: Bekijk de drukte van attracties, winkels, etc. in Google MapsReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!