17 juli 2017

Zoeken in pdf-bestanden met Voorvertoning

Voorvertoning OS X icon

De standaard Voorvertoning applicatie biedt ondersteuning voor pdf-bestanden. Niet alleen kun je de documenten openen in deze app, ook kun je ze bewerken, beheren en voorzien van notities. Enkele handige tips voor pdf-bestanden op een Mac lees je hier terug.

Wist je dat je ook kunt zoeken in pdf-bestanden? Je hebt hier helemaal geen extra applicatie of tool voor nodig want Voorvertoning ondersteunt dit gewoon. Dit houdt in dat je het gehele document kunt doorzoeken naar bepaalde woorden en zinnen, handig wanneer dit een extra groot bestand is.

Zoeken in pdf-bestanden op een Mac

• Open een pdf-bestand in Voorvertoning
• Klik in de knoppenbalk op het zoekveld
• Vul je zoekopdracht in

zoeken in pdf-bestanden op een Mac met voorvertoning

Direct worden alle gevonden resultaten verzameld en krijg je een mooi overzicht te zien in de navigatiekolom. Deze toont de pagina waarop het woord of zin gevonden is en hoe vaak. Onder het zoekveld vind je ook het aantal terug met een vorige/volgende knop. Klik hierop om door de resultaten te navigeren. Het zoeken kun je overigens ook activeren via Menubalk ▸ Wijzig ▸ Zoek of via de toetscombinatie command⌘ + F.

Lukt het zoeken niet? Wacht dan enige momenten en probeer het daarna opnieuw. Voorvertoning moet namelijk de kans krijgen om het pdf-bestand te indexeren. Dit kan vooral een tijdje duren bij grootte bestanden en wanneer het pdf-document recentelijk gedownload is.

Lees ook: Pdf's verkleinen met behulp van Voorvertoning op een MacReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!