2 juni 2017

PDF bestanden verkleinen met behulp van Voorvertoning op een Mac

pdf extensie, pdf bestanden

Met behulp van de Voorvertoning applicatie is het mogelijk om PDF bestanden te bekijken, te bewerken en te exporteren. Verder is het ook mogelijk om grote PDF bestanden te verkleinen.

De bestanden kunnen in sommige gevallen, door bijvoorbeeld veel gebruik van afbeeldingen, wel enkele tientallen megabytes groot zijn. Gelukkig is het erg eenvoudig deze te verkleinen zonder tussenkomst van applicaties van derde.

Stappen om PDF bestanden te verkleinen

• Open het PDF bestand in de Voorvertoning applicatie
• Navigeer naar 'Archief’ in de menubalk
• Klik op 'Exporteer'

Klik vervolgens onderaan het bekomen venster op het drop-down-menu bij 'Quartz-filter' en kies hier voor de optie 'Reduce File Size'. Klik nu op 'Bewaar' om het exporteren uit te voeren, kies hier wel voor een andere naam voor het geval dat je niet tevreden bent met de mindere kwaliteit van het bestand.

pdf bestanden verkleinen in OS X

Wanneer je het PDF bestand vergelijkt met het originele zal je merken dat de bestandsgrootte aanmerkelijk kleiner is geworden. De kwaliteit van eventueel aanwezige foto’s in het document zal echter een stuk minder zijn. Wanneer je een PDF bestand probeert te verkleinen met alleen maar tekst zal deze methode geen invloed hebben op de bestandsgrootte.

Let op, het kan zijn dat de maker van het originele PDF bestand heeft beveiligd. Dan is het niet mogelijk dit te verkleinen.

Apps van derde

Uiteraard kun je ook opzoek gaan naar applicaties van derde om PDF bestanden te verkleinen, een bekende daarvan is PDF Reader. In de Mac App Store zijn er nog meerdere te vinden.

PDF Reader Pro Free - All-in-One PDF Office
PDF Reader Pro Free - All-in-One PDF OfficeCategorie: Business, Productivity
Ontwikkelaar: PDF Technologies, Inc.
Mac OS X  4+  20 MB DOWNLOAD GRATIS

Lees ook: Extra pagina’s toevoegen aan een PDF-documentReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!