3 juni 2017

ScreencastiOS: Snel al je e-mail concepten bekijken met deze verborgen optie

mail icon iOS

Met behulp van de standaard Mail applicatie in iOS kun je eenvoudig je e-mailaccount beheren. Dit kan een iCloud variant zijn, maar ook gmail, outlook, etc. In iOS heb je de mogelijkheid om een e-mailbericht dat je aan het opstellen bent te bewaren als concept.

Dit houdt in dat je het bericht tijdelijk in deze gedaante bewaart zodat je dit op een later tijdstip kunt afwerken en versturen. Een bericht opslaan als concept doe je door tijdens het schrijven op de optie 'annuleren' te tikken, vervolgens krijg je drie verschillende opties. Kies hier voor 'Bewaar concept' om dit te bewaren.

Vervolgens wordt het e-mailbericht opgeslagen in de map 'Concepten' binnen het e-mailaccount dat je hebt gebruikt. Via een goed verborgen optie in de iOS interface is het heel eenvoudig om de opgeslagen conceptberichten opnieuw te bekijken, zonder hiervoor de concepten-postbus te moeten openen.

iOS mail concepten

Snel e-mail concepten raadplegen

Leg je vinger op de knop om een nieuw e-mailbericht op te stellen, de knop is te herkennen aan het vierkantje met het potlood en vind je rechtsonder in het scherm van de Mail applicatie terug.

Automatisch wordt er een nieuwe pagina geopend met de laatst opgeslagen conceptberichten. Selecteer een gewenst concept om dit te bewerken en te versturen. Daarnaast kun je ook gewoon de optie 'Nieuw bericht' selecteren om een nieuwe e-mail aan te maken.

Lees ook: Slimme postbussen gebruiken in iOS Mail


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!