20 juli 2017

Mac: Safari problemen oplossen door extensies te verwijderen

Safari icoon

Safari voor Mac geeft je de mogelijkheid om extensies van derden te installeren. De extensies kunnen verschillende doeleinden hebben, van het delen en beheren van je sociale media accounts tot het blokkeren van content. Toch moet je in gedachten houden dat extensies de kwaliteit van Safari kunnen beïnvloeden.

Wie last heeft van een trage Safari doet er goed aan zijn of haar extensies te controleren. Deze kunnen namelijk ervoor zorgen dat Safari blokkeert, crasht, traag werkt of dat een pagina niet goed wordt weergeven. Het beste is geen tot weinig extensies te gebruiken en degene die je wel gebruikt regelmatig te controleren op nieuwe versies. Misschien heb je ooit een extensie geïnstalleerd en weet je dit niet meer? Dan kun je ze gelukkig eenvoudig verwijderen.

Safari extensies verwijderen op een Mac

• Open Safari
• Klik in de menubalk op 'Safari'
• Navigeer naar 'Voorkeuren'
• Open het tabblad 'Extensies'

extensies verwijderen Safari voor MAc

Selecteer in de kolom de extensie die je wil verwijderen, klik vervolgens op de knop 'Verwijder installatie' om de extensie te verwijderen. Deze procedure kun je helaas niet voor alle extensies toepassen. Sommige zijn gekoppeld aan een applicatie, wat je dan kunt doen is deze app verwijderen als je deze niet gebruikt of in de instellingen van de app de Safari-extensie uitschakelen.

Als dat niet werkt kun je de extensies ook verwijderen via Finder. Sluit Safari volledig af en open Finder. Klik in de menubalk op Ga ▸ Ga naar map en vul het volgende pad in ~/Library/Safari/Extensions/. Selecteer vervolgens de extensies die je wil uitschakelen en sleep deze naar de prullenmand om ze te verwijderen.

Lees ook: Mogelijke oplossingen voor een trage MacReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!