16 juli 2017

Anonieme Twitter accounts negeren en blokkeren

Twitter logo icon

Veel mensen vinden Twitter het open riool op het internet, vooral de media is niet te spreken van de negativiteit die sommige gebruikers verspreiden op Twitter. Vooral anoniem wordt er een hoop gescholden, gelukkig heb je de mogelijkheid om anonieme Twitter accounts blokkeren.

Dit zorgt ervoor dat ze geen contact meer met je kunnen opnemen en je geen melding krijgt wanneer ze iets tegen je zeggen. Onder anonieme accounts verstaan we vooral de 'ei'-accounts die geen eigen afbeelding hebben ingesteld en geringe gebruikers informatie geven. Ook spam-accounts vallen hieronder, maar deze worden uiteindelijk door Twitter zelf verwijderd.

Anonieme Twitter accounts blokkeren via iOS

• Open de Twitter applicatie
• Tik bovenin op je profielfoto
• Kies voor 'Instellingen en privacy'
• Navigeer naar 'Meldingen'

anonieme twitter accounts blokkeren en negeren

Open de optie 'Geavanceerde filters', vervolgens krijg je de mogelijkheid om extra filters te activeren. Schakel de optie 'Mensen met een standaardprofielfoto' in om de anonieme accounts te negeren. Via deze weg is het bijvoorbeeld ook mogelijk om alle mensen te negeren die je niet volgt of hun e-mailadres/telefoonnummer hebben bevestigd aan Twitter.

Negeren houdt in dat je geen meldingen van deze personen krijgt en je niet op de hoogte wordt gebracht van een nieuw bericht. Ook zullen de tweets niet in je tijdlijn of overzicht worden weergegeven. Let wel, dit zorgt er niet voor dat deze persoon je niet meer kan noemen in een tweet, dit blijft wel nog gewoon zichtbaar voor anderen.

Twitter
TwitterApple Watch app
Categorie: News, Social Networking
Ontwikkelaar: Twitter, Inc.
TV, iPad & iPhone  17+  176 MB DOWNLOAD GRATIS

Anonieme Twitter accounts negeren via de webpagina

Heb je geen iOS toestel dan kun je ook de accounts negeren via de Twitter webpagina. Log in met je account en navigeer bovenin naar je profielfoto. Klik op 'Instellingen en privacy' en open 'Meldingen'. Vervolgens kun je bij 'Meldingen van de volgende mensen negeren' de gewenste aanpassingen doorvoeren. Dit wordt vervolgens toegepast in alle applicaties van Twitter zelf.

Lees ook: Vijf bruikbare tips voor de compleet vernieuwde Twitter appReacties


  • ruurd

    16 juli 2017 om 21:32

    Zoals bijvoorbeeld de account van ene GeertWildersPVV?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!