25 september 2013

iOS 7iOS 7: Een nieuwe pagina in Safari openen zonder de favorieten weergave

Safari logo 7 retinaWanneer je in Safari een nieuwe pagina of tabblad opent krijg je een overzicht van je bladwijzerbalk of favorieten te zien. Hiermee heb je onmiddellijk toegang tot verschillende bladwijzers en je opgeslagen favorieten.

Echter is niet iedereen blij met deze toevoeging en willen liever dat er een lege pagina verschijnt. Standaard is deze optie niet beschikbaar in iOS 7, maar via een trucje kun je wel een lege pagina tonen. Volg hiervoor onderstaande stappen.

• Open Safari, open een pagina en tap op het bladwijzer icon
• Navigeer naar 'Bladwijzers' en tap op 'Wijzig'
• Selecteer de optie 'Nieuwe Map'
• Voer een gewenste naam in en kies een locatie
• Bevestig door op 'Gereed' te tappen

lege-pagina

Navigeer vervolgens naar Instellingen ▸ Safari en op de 'Favorieten'-optie. Zoek hier vervolgens naar de zojuist aangemaakte map en selecteer deze. Keer vervolgens terug naar de Safari instellingen om je keuze te bevestigen. Wanneer je nu een nieuwe pagina of tabblad opent in Safari zal je merken dat deze leeg wordt weergegeven.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Marie-Louise Gerla

  25 september 2013 om 16:18

  Ik geloof dat Apple heeft verzuimd een gebruiksaanwijzing bij het nieuwe iOS te leveren. Als je nog maar een weekje voor de introductie van iOS 7 een iPad gekocht hebt en het is je eerste Apple product is dat wel lastig. Ben dus blij jullie site gevonden te hebben, maar het is niet genoeg! Ik wil een systematisch overzicht zoals voor iOS 6 bestond, als PDF!, zodat ik niet zo hap snap en op goed geluk alles hoef te leren. De nieuwe versie is ook niet zo intuitief als de oude. Ik heb er heel lang over gedaan om er achter te komen hoe ik in de nieuwe agenda een bladzijde moest omslaan.

 • BenB

  25 september 2013 om 16:35

  @Marie-Louise,
  De handleidingen zijn er op dit moment in ieder geval in het Engels:
  http://support.apple.com/manuals/

  @Appletips.
  Geweldige tip, was inderdaad niet blij met de favorieten (die dat niet eens waren) heb kennelijk de boel wat anders georganiseerd dan Apple verwacht.
  Weer als vanouds, blanco pagina.

 • Cees

  26 september 2013 om 22:12

  @Marie-Louise
  Wellicht is deze ook handig voor je.
  http://help.apple.com/ipad/7/

 • Lara

  29 september 2013 om 10:17

  Die favorieten zijn op de iPad op geen enkele manier te verwijderen!
  Ik vind het super storend dat het bij de iPhone wel kan!
  Of heb jij ontdekt hoe het bij de iPad te verwijderen is?!

  Met vriendelijke groet,
  Lara

 • Eva

  13 mei 2014 om 12:10

  Het is veel eenvoudiger of eenvoudiger geworden…Ga naar instellingen. Kies Safari en dan Favorieten. Zet ‘toon favorietenbalk’ uit.

 • Rebecca meershoek

  26 oktober 2014 om 8:23

  Heb het geprobeerd op de iPad maar lukt niet. Misschien begrijp ik niet wat ik moet schrijven op titel en locatie al verschillende keren geprobeerd maar lukt niet help aub mijn man is visueel gehandicapt en kan nu met het stuk er af heelemaal niet op safari’s op de ipad

 • Peter meershoek

  26 oktober 2014 om 9:51

  Heb het verschillende geprobeerd op IPad lukt niet. Wat moet ik invullen bij Titel en Locatie. Favorietenbalk in instellingen is uit

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!