6 september 2016

iOS: De favorietenbalk verwijderen in Safari op een iPad

iOS safari icoon

Wie in het bezit is van een iPad zal ongetwijfeld gemerkt hebben dat je in Safari snel je favorieten (bladwijzers) kunt raadplegen via de favorietenbalk. Sinds iOS 7 maakt Safari gebruik van je favorieten tijdens het openen van een nieuwe pagina of tabblad.

Hierin worden al je bladwijzers of een gedeelte hiervan weergeven, je kan zelf kiezen of je de jouw gehele bladwijzermenu toont of alleen een bepaalde map. Ga hiervoor naar Instellingen ▸ Safari ▸ Favorieten en kies een gewenste map.

Favorietenbalk uitschakelen in iOS

Met de komst van de favorieten-functie in Safari bij het openen van een nieuwe pagina of tabblad, lijkt de favorietenbalk overbodig. Je kan daarom ervoor kiezen deze uit te schakelen, volg hiervoor onderstaande stappen.
• Open ‘Instellingen’
• Navigeer naar ‘Safari’
• Schakel de optie ‘Toon favorietenbalk’ uit

favorietenbalk verwijderen in iOS Safari

Onmiddelijk wordt de balk verwijderd uit Safari, hierdoor krijg je extra ruimte op je scherm en dat is dan weer een voordeel als je aan het surfen bent. Deze optie is alleen beschikbaar op de iPad, dit omdat de iPhone en iPod Touch geen gebruikmaken van de favorietenbalk.

Daarnaast is het ook mogelijk om een nieuwe pagina of tabblad in Safari te openen zonder de favorieten weergave. Hoe je dit kunt uitschakelen vind je terug in dit artikel.

Lees ook: Veelbezochte pagina’s uitschakelen in iOS SafariReacties


 • Helma roem

  17 november 2016 om 16:54

  Nou dat werkt dus niet ik heb hem uitgezet in mijn ipad ios 10 in safari favoriten balk uitgeschakeld blijft terug komen

 • Wesley Fabry

  17 november 2016 om 17:00

  @helmahet werkt gewoon nog steeds, ook on iOS 10

 • Vince

  27 september 2017 om 18:51

  Bij mij lukt het ook niet…. Staat uitgepikt maar blijft aanwezig en 1/3 van het scherm is hiermee niet zichtbaar.
  Zeer vervelend

 • Wesley Fabry

  27 september 2017 om 20:11

  In dat geval storen jullie zich ook aan de tabbladbalk, die kunnen jullie ook uitschakelen. Tabs kunnen jullie dan benaderen via de twee overlappende vierkanten.

Een reactie toevoegen: