6 september 2016

iOS: De favorietenbalk verwijderen in Safari op een iPad

iOS safari icoon

Wie in het bezit is van een iPad zal ongetwijfeld gemerkt hebben dat je in Safari snel je favorieten (bladwijzers) kunt raadplegen via de favorietenbalk. Sinds iOS 7 maakt Safari gebruik van je favorieten tijdens het openen van een nieuwe pagina of tabblad.

Hierin worden al je bladwijzers of een gedeelte hiervan weergeven, je kan zelf kiezen of je de jouw gehele bladwijzermenu toont of alleen een bepaalde map. Ga hiervoor naar Instellingen ▸ Safari ▸ Favorieten en kies een gewenste map.

Favorietenbalk uitschakelen in iOS

Met de komst van de favorieten-functie in Safari bij het openen van een nieuwe pagina of tabblad, lijkt de favorietenbalk overbodig. Je kan daarom ervoor kiezen deze uit te schakelen, volg hiervoor onderstaande stappen.
• Open ‘Instellingen’
• Navigeer naar ‘Safari’
• Schakel de optie ‘Toon favorietenbalk’ uit

favorietenbalk verwijderen in iOS Safari

Onmiddelijk wordt de balk verwijderd uit Safari, hierdoor krijg je extra ruimte op je scherm en dat is dan weer een voordeel als je aan het surfen bent. Deze optie is alleen beschikbaar op de iPad, dit omdat de iPhone en iPod Touch geen gebruikmaken van de favorietenbalk.

Daarnaast is het ook mogelijk om een nieuwe pagina of tabblad in Safari te openen zonder de favorieten weergave. Hoe je dit kunt uitschakelen vind je terug in dit artikel.

Lees ook: Veelbezochte pagina’s uitschakelen in iOS SafariReacties


  • Helma roem

    17 november 2016 om 16:54

    Nou dat werkt dus niet ik heb hem uitgezet in mijn ipad ios 10 in safari favoriten balk uitgeschakeld blijft terug komen

  • Wesley Fabry

    17 november 2016 om 17:00

    @helmahet werkt gewoon nog steeds, ook on iOS 10

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!