22 december 2016

Muziek pauzeren of hervatten door te tikken op de AirPods

AirPods Apple

De draadloze AirPods zitten vol met slimme technieken, zo kun je heel eenvoudig Siri raadplegen. Met behulp van Siri kun je namelijk het volume aanpassen of het volgende nummer raadplegen. Siri activeer je door te dubbel tikken op één van de AirPods wanneer deze zich in het oor bevinden. Let wel, Siri kan alleen gebruikt worden op een iOS-apparaat.

Wie geen gebruik wilt maken van Siri kan er ook voor kiezen om het tikken een andere functie te geven. Zo kun je muziek pauzeren of hervatten door te tikken op een Pod. Daarnaast kun je het tikken ook in zijn geheel uit te schakelen zodat je ongestoord muziek kunt luisteren. Let wel, dit kan alleen worden aangepast wanneer de Pods gekoppeld zijn aan een iOS 10, macOS Sierra of watchOS 3 apparaat.

Muziek pauzeren of hervatten door te tikken instellen in iOS

• Maak verbinding met je AirPods (meer info)
• Open 'Instellingen' op je iPhone, iPad of iPod Touch
• Navigeer naar 'Bluetooth'
• Tik op de i-knop naast je AirPods
• Scroll naar de optie 'dubbel tikken op AirPods'

Muziek pauzeren door te tikken op AirPods

Vink vervolgens de optie 'Speel af/Pauzeer' aan in plaats van Siri. Vanaf dit moment kun je de muziek hervatten of pauzeren door te dubbel tikken op één van de Pods. Via deze instellingen kun je het tikken ook in zijn geheel uitschakelen.

Tikken op de AirPods om muziek te pauzeren instellen in macOS

• Open  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar 'Bluetooth'
• Maak verbinding met je AirPods (meer info)
• Klik naast de AirPods op 'Opties'
• Selecteer het drop-down menu naast 'Dubbel tikken'

AirPods tikken op pods mac

Kies vervolgens voor de optie 'Afspelen/pauzeren' aan in plaats van Siri. Vanaf dit moment kun je de muziek hervatten of pauzeren door te dubbel tikken op één van de Pods. Via deze instellingen kun je het tikken ook in zijn geheel uitschakelen.

Instellingen worden per apparaat bewaard

Deze instellingen worden op het apparaat zelf bewaard en niet op de AirPods. Wil je dit dus overal toepassen dan moet je de instellingen voor iOS en macOS handmatig op elk apparaat bijwerken. Heb je een Apple Watch? Dan zijn de instellingen voor Watch en iPhone gelijk.

Goed om te weten, dankzij de automatisch oordetectie zullen de AirPods automatisch pauzeren wanneer je één van de pods uit je oren haalt. De muziek zal worden hervat wanneer je de AirPods weer instopt. Net zo handig als dubbel tikken.

Lees ook: AirPods koppelen aan iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, Apple TV en meerReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!