5 augustus 2017

AirPods: Verbindingsproblemen oplossen

Apple AirPods

Het succesnummer van Apple van afgelopen jaar zijn toch wel de AirPods, de vraag is nog steeds enorm en de levertijd blijft ongeveer 4 tot 6 weken. In de meeste gevallen werken de AirPods prima en kun je ze gebruiken met al je bluetooth apparaten. Toch kan het voorkomen dat je problemen ervaart.

Een bekend probleem is het verbinden, dit wil niet altijd van de eerste keer lukken. De AirPods worden gekoppeld aan je iCloud account. Dit houdt in dat je ze maar aan één apparaat moet koppelen en automatisch wordt deze koppeling gesynchroniseerd met al je iCloud apparaten. Met een iPhone wordt de verbinding automatisch tot stand gebracht, de andere apparaten moet je handmatig verbinden wanneer je de AirPods wil gebruiken op dat apparaat.

Op een iPad, iPod Touch of andere iPhone kun je de AirPods verbinden via Instellingen ▸ Bluetooth, daarnaast kun je de verbinding ook tot stand brengen via het bedieningspaneel. Op een Mac kun je ze verbinden door in de menubalk te klikken op het bluetooth-icoon. Selecteer je AirPods en kies voor 'Verbind'. Zie je geen bluetooth-icoon? Activeer deze dan via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Bluetooth ▸ vink de optie 'Toon Bluetooth in menubalk' aan. Meer informatie over het koppelen van AirPods lees je hier terug.

Verbindingsproblemen met AirPods oplossen

Wanneer je merkt dat je de Pods niet kunt verbinden met een apparaat dan kun je dit eenvoudig oplossen. Steek beide Pods terug in de oplaadcase en sluit deze. Navigeer op het apparaat naar de bluetooth instellingen om een verbinding tot stand te brengen. Open de case en haal één of twee pods eruit en doe deze in. Druk achteraan op de case kort op de knop om het verbind-signaal geforceerd te activeren en klik/tik in het bluetooth-menu op 'Verbind'. Mocht dit niet helpen kun je het beste het desbetreffende apparaat opnieuw opstarten en daarna nogmaals proberen.

Airpods koppelen aan een iPhone

Bluetooth-instellingen herstellen

Het probleem kan ook aan het apparaat zelf liggen, daarom kun je proberen de bluetooth instellingen te herstellen. In iOS kun je dit doen door de netwerkinstellingen te herstellen. Dit doe je via deze stappen op een Mac gebruik je deze handleiding.

AirPods problemen oplossen door firmware te updaten

Regelmatig voorziet Apple de Pods van nieuwe firmware (software), deze wordt in de meeste gevallen automatisch geïnstalleerd. Echter kun je dit ook forceren, want het automatisch installeren gebeurt alleen wanneer de pods aan bepaalde eisen voldoen. Hoe je de firmware van de AirPods kunt updaten en meer informatie lees je hier uitgebreid terug.

firmware updaten van AirPods

AirPods herstellen naar fabrieksinstellingen

Wanneer bovenstaande niet helpt kun je het beste de AirPods herstellen naar fabrieksinstellingen en deze vervolgens opnieuw koppelen. Door deze herstel worden alle verbindingen verbroken en gedragen de Pods zich als 'nieuw'. Het herstellen naar fabrieksinstellingen vind je hier terug.

Lees ook: Het statuslampje in de AirPods oplaadcase begrijpenReacties


 • Ton

  5 augustus 2017 om 12:05

  Wat ik de laatste tijd regelmatig heb met de AirPods, ongeveer half jaar in bezit, dat er 1, links of rechts, het niet doet. De ene keer doen ze het weer na ze terug in de oplader te hebben gedaan maar soms moet ik ook een “harde” reset doen door ze compleet te ontkoppelen van het apparaat, iPhone, en daarna weer te koppelen.

  Voor de rest zijn de AirPods een top product, top geluid, het gemak van verbinden gewoon geweldig. 👍🏻

 • Mondo

  6 augustus 2017 om 11:14

  Inderdaad top-product. Misschien nog een tip: als je AirPods geen verbinding willen maken met je AppleWatch>even vliegtuigstand aanzetten op je horloge. Daarna verbinden ze direct.
  Meestal komt dit omdat je AirPods dan nog verbonden zijn met je iPhone en die krijgt voorrang.

 • Wesley Fabry

  7 augustus 2017 om 9:16

  @ton als dat probleem blijft aanhouden kun je het beste Apple eens contacteren, zou toch niet mogen. Apple Support kun je op deze manier rechtstreeks benaderen: https://www.appletips.nl/apple-support-raadplegen/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!