19 maart 2017

Bluetooth problemen oplossen op een Mac

bluetooth logo

De meeste Macs beschikken over Bluetooth en kun je bijvoorbeeld gebruiken om draadloze apparaten te koppelen of muziek te streamen naar speakers. Mocht je onverwachts problemen ervaren met Bluetooth dan kun je deze herstellen via een speciale procedure in macOS (OS X).

Via het Bluetooth-icoon in de menubalk heb je onmiddellijk toegang tot de aangesloten apparaten en enkele opties. Dit menu bevat ook een verborgen debug-menu. Hiermee is het dan mogelijk fouten op te sporen, alle apparaten te verwijderen of zelfs de complete Bluetooth-module opnieuw in te stellen.

Bluetooth problemen op een Mac oplossen door deze te herstellen

Wanneer je problemen hebt met een draadloze muis of toetsenbord is het aan te raden een USB-variant (bedraad) aan te sluiten om de volgende stappen uit te voeren.

• Navigeer  ▸ Systeemvoorkeuren
• Open het voorkeurenpaneel 'Bluetooth'
• Vink onderaan de optie 'Toon Bluetooth in menubalk aan'

Bluetooth problemen herstellen op een Mac

Druk vervolgens de shift⇧ en option⌥ toetsen samen in. Klik tegelijkertijd op het Bluetooth-icoon in de menubalk en open de optie 'Foutopsporing'. Kies voor 'Stel de Bluetooth-module opnieuw in' om de bluetooth module te herstellen. Mocht dit niet helpen is het aan te raden alle gekoppelde apparaten los te koppelen van je Mac met de knop 'Verwijder alle apparaten'. Herstel daarna de Bluetooth-module en koppel de apparaten opnieuw.

Via deze weg kun je ook logbestanden aanmaken en aangesloten Apple muizen, toetsenborden en trackpads herstellen naar fabrieksinstellingen. Dit laatste doe je via de optie 'Stel alle aangesloten Apple apparaten in op fabrieksinstellingen'.

Lees ook: Problemen met bluetooth oplossen op een iPhone of iPadReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!