12 juni 2017

Mac: Het vergrootglas gebruiken in Voorvertoning

Voorvertoning OS X icon

Wil je meer details zien in Voorvertoning dan kun je vanzelfsprekend inzoomen op de foto, maar vanaf OS X Yosemite is het ook mogelijk om met behulp van het vergrootglas details te bekijken van een bepaalde foto.

Het vergrootglas zorgt erover dat je snel een bepaald stuk van de foto kunt uitvergroten zonder dat je moet inzoomen op de gehele foto. Ontzettend handig bij het uitvoeren van bewerkingen. De loep kun je op verschillende manieren raadplegen, het eenvoudigste is van de menubalk-optie 'Extra’s'. Kies hier voor 'Toon vergrootglas'.

Vergrootglas in de Voorvertoning knoppenbalk toevoegen

Wil je liever sneller deze optie in of uitschakelen dan kun je de optie ook toevoegen aan de knoppenbalk, volg hiervoor onderstaande procedure.

• Open een afbeelding in Voorvertoning
• Klik in de menubalk op 'Weergave'
• Kies voor de optie 'Pas knoppenbalk aan'
• Sleep de optie 'Vergroot' in de knoppenbalk
• Bevestig door op 'Gereed' te klikken

Vergrootglas activeren en gebruiken in voorvertoning

Vanaf dat moment kun je door in de knoppenbalk op het 'Vergroot'-icoon te klikken de loep activeren en gebruiken. Onmiddellijk wordt deze geactiveerd en zal je zien dat de muisaanwijzer veranderd naar het loep. Beweeg deze over de foto om de details te zien.

Wil je nog verder inzoomen met behulp van de loep dan kun je de afmetingen aanpassen door met behulp van twee vingers te spreiden of te knijpen op je trackpad om in of uit te zoomen.

Lees ook: Locatie van een foto verwijderen op een MacReacties


  • escom

    12 juni 2017 om 14:53

    Handig dat vergrootglas , maar ik vraag me af waarom ik soms een vrij klein rond vergrootglas heb en soms een veel groter rechthoekig. Kan ik dat ergens instellen zodat het altijd rechthoekig is ?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!