12 juni 2017

Deelnemen aan industriële veilingen kan nu ook via je mobiel

In een gedigitaliseerde wereld is snelheid een essentieel aspect van zakendoen geworden. Aan- en verkoopprocessen die vroeger weken in beslag namen worden tegenwoordig met één druk op de knop uitgevoerd, dat geldt zowel voor transacties met consumenten als voor bedrijfstransacties.

Het mag dus niet verwonderen dat de sector van de industriële veilingen een aanbod heeft ontwikkeld voor mobiele gebruikers. Dankzij een mobiele app voor industriële veilingen kunnen geïnteresseerde kopers immers nog eenvoudiger, en vooral sneller, aanbiedingen bekijken en bieden op machines, handgereedschappen en zelfs complete productielijnen.

Industriële ondernemers zoeken altijd de meest efficiënte en kostenbesparende methodes voor het aanvullen of vervangen van hun machinepark. Dankzij de online aanwezigheid van industriële veilinghuizen is het potentieel voor kostenbesparing enorm toegenomen.
Waren industriële veilingen vroeger een lokaal gebeuren, waarbij enkel kopers en verkopers uit een bepaalde regio met mekaar in contact kwamen, dan is het speelveld tegenwoordig internationaal geworden. Grenzen bestaan immers niet bij online industriële veilingen. Kopers en verkopers uit alle hoeken van de wereld kunnen met elkaar in contact komen.

Vertrouwen door een uitgebreide dienstverlening

Bovendien leveren de betere industriële veilinghuizen ook een uitgebreide service voor en na verkoop, zoals controle van de machines en de technische parameters, waardeschatting, transport en douaneformaliteiten. Hierdoor wordt het nodige vertrouwen gecreëerd tussen de verschillende partijen en worden de internationale transacties gefaciliteerd. Een mobiele app om te kunnen deelnemen aan de online veilingen past uiteraard binnen dat kader.

Surplex, bekend van z’n online veilingen voor tweedehands machines, heeft dit goed begrepen. Daarom ontwikkelde het bedrijf een app. Beschikbaar in de App Store en de Google Play Store biedt deze bijna exact dezelfde functies als degene die beschikbaar zijn op de desktopversie van de Surplex-website.

Surplex iOS

Dat wil zeggen dat geïnteresseerde kopers nu het aanbod van tweedehands machines voor de hout-, metaal- en kunststofbewerkingsindustrieën ook op hun mobiel kunnen bekijken. Ze kunnen natuurlijk ook meteen een bod doen als een bepaald toestel hen interesseert.

Snelheid dankzij een mobiele app

Dat laatste is misschien wel het belangrijkste voordeel dat een mobiele veilingapp ondernemers kan bieden. Het aanbod aan tweedehands machines voor bepaalde sectoren is nu eenmaal beperkt. Als een ondernemer geen geschikte tweedehands machine vindt om aan z’n productiebehoeftes te voldoen, wordt hij gedwongen een nieuw toestel aan te kopen. Dat zal wellicht een veelvoud van de prijs kosten. Om maximaal van het gelimiteerde aanbod te kunnen profiteren is het dan ook zaak er zo snel mogelijk bij te zijn.

Dankzij de mobiele applicatie kan de ondernemer of de beheerder van het machinepark op elk tijdstip van de dag en vanaf elke locatie het aanbod op Surplex bekijken. Dat levert mogelijk buitenkansjes op die men zou missen als er enkel tijdens kantooruren wordt gespeurd. Door de wisselende tijdzones is de kans immers groot dat een interessante aanbieding in het buitenland op een tijdstip wordt gepost waarop de ondernemer en z’n medewerkers niet op kantoor zijn.

Door ook regelmatig thuis of onderweg het aanbod te bekijken wordt de selectie dus veel ruimer. Hierdoor wordt de kans groter dat men de benodigde machines, gereedschappen of productielijnen op een online veiling zal terugvinden. Een snelle bieding vanaf de mobiele telefoon vergroot dan weer de kans dat men de veiling zal winnen.

surplex auctions
surplex auctionsCategorie: Business, Utilities
Ontwikkelaar: ObjectCode GmbH
iPad & iPhone  4+  4 MB DOWNLOAD GRATIS

Een succesverhaal sinds 1999

Opgericht als startup in 1999 kende Surplex een snelle groei. De online industriële veilingen die het bedrijf organiseert waren dan ook een vernieuwend concept, zowel voor de aanbiedende als voor de vragende partijen. Met de mobiele apps voor Android en iPhone wilt het veilinghuis dat succes voortzetten.

De app werd reeds meer dan 10.000 keer gedownload. Dat is voor een app die zich op zo’n specifieke niche richt een duidelijk teken van succes. De gebruikers beoordelen de app ook vrijwel allemaal als overzichtelijk, snel en handig, zo blijkt uit de reviews die de Google Play Store publiceert. De app is beschikbaar in het Engels en in enkel andere belangrijke Europese talen, jammer genoeg voorlopig nog niet in het Nederlands.
De Surplex-app is een onmisbare tool geworden voor industriële ondernemers en beheerders van machineparken. Het is een innovatieve oplossing die kan bijdragen tot belangrijke kostenbesparingen. De snelheid waarmee via de app op gebruikte machines kan geboden worden sluit perfect aan bij de flexibiliteit die online industriële veilingen de productiesector kunnen bieden.

Onze excuses, at app-gebruikers hebben onterecht een push ontvangen voor dit artikel


Het achterlaten van commentaar is niet (meer) mogelijk.Do NOT follow this link or you will be banned from the site!