28 april 2015

WhatsApp: Blauwe vinkjes (leesbevestiging) uitschakelen

Whatsapp icoon voor iOS en Android

Wanneer je een bericht stuurt via WhatsApp kun je aan de hand van de vinkjes zien of iemand het bericht gelezen heeft. Staan er geen vinkjes dan is het bericht nog niet aangekomen op de telefoon van de ontvanger, staan er twee grijze vinkjes dan is het bericht wel ontvangen maar nog niet gelezen, staan er twee blauwe vinkjes dan heeft de ontvanger het bericht gelezen.

Vele vinden dit storend en een inbreuk op hun privacy, andere vinden het dan weer een fijne en vooral handige functie. Nu kun je zelf beslissen of je de leesbevestiging activeert of niet.

• Open WhatsApp
• Navigeer in de navigatiebalk naar 'Instellingen'
• Tap (tik) op 'Account'
• Selecteer 'Privacy'

blauwe-vinkje

Schakel vervolgens hier de optie 'Leesbewijzen' uit. Wanneer je nu een bericht leest zal de andere hier geen markering (blauwe vinkjes) krijgen. In groepsgesprekken is dit echter wel het geval, dan blijven de leesbewijzen actief, ook al heb je deze uitgeschakeld.

Lees ook: Verbeterde privacy-instellingen voor WhatsApp

Meer over WhatsApp kun je hier terugvinden.Reacties


  • Corné Engelen van

    25 maart 2017 om 10:23

    Kunnen de grijze vinkjes ook uitgezet worden en waarom kunnen in een groepsalp de blauwe niet uitgezet worden.
    Allemaal onnodig internet verkeer wat alleen tot vertraging van het internet leid.

  • Wesley Fabry

    25 maart 2017 om 10:26

    @corne de grijze vinkjes geven aan dat een bericht is afgeleverd. Waarom WhatsApp ervoor heeft gekozen om de blauwe vinkjes actief te houden in groepchats is niet duidelijk. Het internet verkeer heeft hier geen last van hoor 😉

Een reactie toevoegen: