18 juli 2017

AT Holiday: Netflix video’s downloaden (offline kijken)

Sinds begin dit jaar is het al mogelijk om Netflix video's te downloaden voor offline kijken. Dit houdt in dat je de mogelijkheid hebt de film of aflevering lokaal te bewaren op je iPhone of iPad. Ideaal wanneer je deze zomer op vakantie gaat!

Het offline opslaan van content is helaas niet beschikbaar voor alle films en series op Netflix, dit heeft te maken met rechten. Gelukkig is er genoeg keuze en kun je dit allemaal terugvinden in het menu via de categorie 'Beschikbaar voor download'. Je hebt toegang tot deze offline content zolang je Netflix abonnee bent.

Netflix video's downloaden voor offline kijken

• Open de Netflix app
• Zoek in de categorie 'Beschikbaar voor download'
• Open een film of serie
• Tik op de pijl omlaag naast de titel

Het downloaden wordt onmiddellijk gestart, wanneer er geen pijl naast de titel staat wil dit zeggen dat je deze film of serie niet mag downloaden voor offline kijken. Al je downloads vind je bovenaan terug in het menu van Netflix, via de optie 'Mijn downloads'.

netflix video's downloaden op een iPad of iPhone

Instellingen voor offline kijken

Standaard kun je de content alleen downloaden via een wifi-verbinding. Dit en nog meer opties met betrekking tot het downloaden kun je aanpassen. Ga hiervoor naar het instellingen-menu en scrol naar beneden. Open 'App-instellingen' en pas vervolgens eventueel de beeldkwaliteit en het downloaden via wifi aan. Via deze weergave kun je ook eenvoudig alle downloads wissen en de gebruikte opslagruimte bekijken.

Offline kijken Netflix beheren downloaden

Offline Netflix video's verwijderen

Open de Netflix app en tik op de drie horizontale strepen om het menu te openen. Ga naar 'Mijn downloads' en kies voor bewerken. Tik op het kruisje om de download te verwijderen. Ook kun je direct een aflevering of film verwijderen door van rechts naar links over de download te vegen om de verwijder-optie te activeren.

'AT Holiday' geeft je allerlei handige tips voor de iPhone, iPad, iPod Touch en Mac die erg handig op vakantie kunnen zijn. Klik hier voor meer AT Holiday tips.Reacties


  • Stefan

    20 juli 2017 om 11:08

    Misschien handig om te vermelden dat zodra je start met kijken de gedownloade film / aflevering nog maar 48 uur beschikbaar is. Dus je iPad vol met kinderseries gaan niet de hele vakantie mee. Plus er zit wel een limiet aan (niet de GB van je iPad). Je mag per profiel maar beperkt downloaden….

Een reactie toevoegen: