21 april 2013

Vijf handige tips voor de Voorvertoning app

Bladwijzers gebruiken

Wanneer je in Voorvertoning bepaalde PDF bestanden of afbeeldingen regelmatig gebruikt dan kun je deze als bladwijzer toevoegen. Gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + D om een afbeelding of PDF toe te voegen als bladwijzer. Open een afbeelding of PDF bestand en gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + D om een bladwijzer aan te maken.

Vanaf dit moment is de bladwijzer aangemaakt en is deze beschikbaar vanuit de menubalk van Voorvertoning ▸ Bladwijzers. Wanneer een bladwijzer in het lichtgrijs wordt weergegeven dan betekent dit dat het bestand niet meer aanwezig is op je harddisk of iCloud.

Horizontaal of verticaal spiegelen

In voorvertoning is het eenvoudig om een afbeelding horizontaal of verticaal te spiegelen. Dit kan in sommige gevallen een erg handige functie zijn. Om een afbeelding op deze wijze te spiegelen ga ja naar de menubalk optie 'Extra's' en selecteer je de optie 'Spiegel horizontaal' of 'Spiegel verticaal'

voorvertoning2

Afbeelding eenvoudig bewerken

Voorvertoning is de laatste jaren uitgebreider geworden en is het zelfs mogelijk om kleuren, schaduw, enzovoorts te bewerken. Deze opties kun je bereiken via het menu Extra’s ▸ Pas kleur aan… of gebruik de toetscombinatie option⌥ + cmd⌘ + C.

Navigeren in PDF bestanden

Wanneer je in de Voorvertoning applicatie een PDF-bestand opent is het mogelijk om onmiddellijk een gewenste pagina weer te geven. Open hiervoor het PDF bestand in Voorvertoning, klik vervolgens in de menubalk op Ga ▸ Ga naar pagina of gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + option⌥ + G en voer de gewenste pagina in. Klik op OK en de gewenste pagina wordt weergegeven.

voorvertoning1

Navigeren bij meerdere foto's

Wanneer je meerdere foto’s opent in Voorvertoning is het mogelijk om deze naast het bewerkingsveld weer te geven in een kolom. Links komen er miniaturen te staan van de afbeeldingen die je hebt geopend. Deze optie kun je activeren via Weergave ▸ Miniaturen of met de toetscombinatie cmd⌘ + option⌥ + 2. Wanneer je wilt bladeren door de foto’s dan is dit mogelijk met behulp van met 2 vingers omhoog of omlaag te vegen over de geopende foto’s.

Meer tips over voorvertoning kun je hier terugvinden.

geupdate artikelReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!