13 januari 2015

OS X: Converteer PDF-bestanden naar een PNG, JPG of ander bestand

pdf extensie, pdf bestanden

Misschien is het je al eens overkomen dat je een bepaald PDF-bestand liever als PNG of JPG bestand wil hebben. Dit kan bijvoorbeeld met een PDF bestand waarin foto’s of andere content is verwerkt.

Gelukkig heb je geen ingewikkelde applicaties nodig om een PDF bestand te converteren want in OS X kun je gewoon met behulp van Voorvertoning die standaard aanwezig is in OS X. Open hiervoor het PDF-bestand in de Voorvertoning applicatie en navigeer naar de menubalk, klik hier op 'Archief'.

structuurvoorvertoning

Klik in het menu op 'Exporteer' en open het drop-down menu bij de optie 'Structuur' in het dialoogvenster. Kies hier de gewenste structuur, zo kun je hier kiezen voor PNG, JPG, maar ook GIF.

Standaard worden er maar zes structuren weergegeven, maar wanneer je de option⌥-toets ingedrukt houdt tijdens het klikken op het drop-down menu krijg je meerdere structuren te zien. Verder kun je de resolutie aanpassen zodat de grootte van het bestand min of meer wordt beperkt.

Meer over Voorvertoning kun je hier terugvinden.Reacties


 • antal giesbers

  1 juli 2016 om 16:46

  Lekker, maar dan converteert hij alleen de eerste pagina. het gaat natuurlijk om t hele document. Hoe doe je dat dan?

 • Jorit Bons

  5 juli 2016 om 15:32

  Hier ben ik ook benieuwd naar, van een pdf bestand met meerdere pagina’s losse png bestanden maken.

  Heeft iemand hier al een oplossing voor?

 • Owen

  1 oktober 2016 om 15:00

  Ik heb pdfsam gebruikt om losse pagina’s te maken en toen geconverteerd. Alleen moest het wel een voor een vrij vervelend! Als iemand weet hoe een bulk moet, hoor ik het graag.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!