7 februari 2017

iOS: Meldingen voor Agenda beheren op een iPhone of iPad

agenda icoon retina ios

De agenda applicatie is meer dan alleen het toevoegen van afspraken. Via meldingen kun je op de hoogte worden gehouden van nieuwe activiteiten en afspraken. Maar ook voor gedeelde agenda’s, bij aanvang van een nieuwe afspraak, voor uitnodigingen, enzovoorts.

Wie een drukke agenda heeft kan dan op den duur geïrriteerd geraken van al die meldingen. Gelukkig heeft iOS de mogelijkheid om de meldingen per categorie te beheren. Zo kun je bijvoorbeeld de meldingen voor uitnodigingen uitschakelen of alleen een badge tonen bij de Agenda applicatie.

Agenda meldingen beheren in iOS

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Berichtgeving'
• Zoek naar 'Agenda' en open dit

Agenda meldingen beheren in iOS

De standaard agenda meldingen kun je beheren via de optie 'Komende activiteiten'. Vervolgens kun je kiezen of de meldingen in het berichtencentrum of op het toegangsscherm moeten worden weergegeven. Kun je het geluid aanpassen of uitschakelen en het badge-appsymbool beheren. Naast de standaard meldingen kun je ook deze beheren voor uitnodigingen, reacties, wijzigen van gedeelde agenda's, enzovoorts.

Meldingen voor verjaardagen uitschakelen in iOS

Wil je geen melding ontvangen voor verjaardagen dan kun je deze uitschakelen via de Instellingen applicatie. Navigeer naar 'Agenda' en tik op 'Standaardtijd meldingen'. Hier kun je 'Geen' kiezen voor 'Verjaardagen', maar ook voor activiteiten die al dan niet een hele dag duren.

Lees ook: Weeknummers activeren in AgendaReacties


 • Ed

  9 juni 2017 om 13:57

  Als ik acties aan mijn agenda toevoeg kan ik het tijdstip van gewenste meldingen met betrekking tot deze acties instellen. Te weten: een 1e melding en een 2e melding.
  Als 1e melding kies ik bijvoorbeeld één dag er voor en als 2e melding één uur er voor. Logisch zou ik zeggen.
  Als ik deze instellingen achteraf controleer staat er voor 1e melding één uur er voor en als 2e melding één dag er voor. Precies omgedraaid dus. Dit is ook niet te wijzigen! Dat is niét logisch!
  Is dat een foutje in de iPhone 6 of kan dat nog ergens veranderd worden?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!