16 mei 2017

Mail: Vips verwijderen in iOS en macOS

mail icon iOS

Belangrijke personen kun je in Mail voor iOS en Mac markeren als vip, let wel alleen iCloud gebruikers kunnen dit. Hierdoor worden alle e-mailberichten van de desbetreffende persoon weergegeven in de speciale vip-inbox. Op deze manier heb je snel alle e-mailberichten van deze personen gegroepeerd in een handig overzicht.

Vips zijn voorzien van een eigen postbus en kun je uiteraard ook gebruiken bij regels. Daarnaast worden vips gemarkeerd met een ster zodat ze altijd onmiddellijk opvallen in je inbox. Wanneer je een bepaalde persoon niet meer wilt markeren als vip kun je dit ongedaan maken en verwijderen. Dit kan via iOS, maar ook via de Mac.

Vips verwijderen via iOS Mail

• Open de Mail applicatie
• Navigeer naar het overzicht van je vips
• Tik op de i-knop

Veeg nu van rechts naar links over de naam om deze persoon te verwijderen als vip, herhaal dit voor alle contactpersonen. Via de knop 'Wijzig' kun je ook de personen verwijderen uit de vip-lijst. Hoe je de vip-postbus in zijn geheel wist lees je hier terug. /slimme-postbussen-ios-mail/

vips verwijderen in iOS en MAc

Vips verwijderen in Mail via een Mac

• Open de Mail applicatie
• Klap de vip-postbus uit door op het driehoekje te klikken
• Druk de ctrl en klik vervolgens op de contactpersoon
• Kies in het contextmenu voor 'Verwijder uit vips'

Je kunt uiteraard ook met behulp van een secundaire klik het contextmenu raadplegen om de vips te verwijderen. Wanneer alle vips zijn gewist uit de speciale postbus zal deze ook verdwijnen uit de navigatiekolom. Vips worden gesynchroniseerd via iCloud, wanneer je deze dus wist via iOS worden ze ook verwijderd op je Mac.

Tot slot kun je de vips ook verwijderen via iCloud.com, log in met je iCloud account en open 'Mail'. Klik in de navigatiekolom op de contactpersoon in de vip-postbus die je wil verwijderen. Voor de naam komt een rood bolletje tevoorschijn, klik hierop om deze te verwijderen.

Lees ook: HTML-handtekening (CSS) maken in macOS (OS X)Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: