16 mei 2017

iOS 9iOS: Slide Over uitschakelen op een iPad

slide over split view

Vanaf iOS 9 kun je op de iPad productiever werken, een voorbeeld daarvan is Split Screen en Slide Over. Split Screen is alleen beschikbaar op de nieuwste iPads en de iPad Air 2. Slide Over daarentegen is ook beschikbaar op de oudere modellen (meer info).

Slide Over is een pop-up venster dat je kunt raadplegen op een soortgelijke manier als het berichtencentrum of het bedieningspaneel. Veeg met één vinger helemaal vanaf de rechterkant van je scherm van rechts naar links. Onmiddellijk wordt de optie en het venster met apps geactiveerd.

Slide Over uitschakelen in iOS

Zit je niet te wachten op deze functionaliteit dan kun je dit in zijn geheel uitschakelen op je iPad, hoe je dat doet lees je hieronder terug.
• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar de optie 'Algemeen'
• Tik op 'Multitasking en Dock'
• Schakel de optie ’Sta meerdere apps toe’ uit

Slide Over uitschakelen in iOS 9 en nieuwer

Vanaf dat moment kun je de functie niet meer raadplegen, dit houdt ook in dat je geen gebruik kunt maken van Split Screen. Dit omdat deze laatste functie wordt geactiveerd wanneer het slide-over-venster actief is.

Lees ook: Split View, twee apps tegelijkertijd gebruikenReacties


 • Pieter de bruyn

  25 juli 2016 om 18:18

  Splitscreen is niet beschikbaar op de iPad air.

 • Ruud

  29 juli 2016 om 3:26

  @pieter de bruyn

  Misschien even lezen want er staat: er staat namelijk iPad Air 2, die ondersteund wel splitscreen!

 • Joke

  17 juni 2017 om 22:22

  Ik krijg splitscreen niet meer uitgeschakeld. Heb bij multitasking alles uitgezet. Helpt niet. Harde resetten werkt ook niet. Wat nu.
  ?

 • Wesley Fabry

  18 juni 2017 om 8:07

  @joke ik vermoed dat je twee apps actief hebt die naast elkaar geplaatst zijn. Tik op het kleine streepje tussen de twee apps en veeg deze helemaal naar rechts. Zo sluit je split view (split screen) volledig af. meer info: https://www.appletips.nl/ios-9-split-view-twee-apps-tegelijkertijd-gebruiken/

 • Gabriel Van Soest

  22 september 2017 om 8:37

  Ik krijg gewoon geen split screen. instellingen > sta meerder apps toe is aan.
  Ik ga naar de app nieuwsblad.be en merk dat er bij vegen van links of rechts niets gebeurd. Kan er nog een bug zitten in de software?
  Als ik bij het openen van Safari rechts-boven met een vinger even op de twee vierkantjes druk dan is er een keuzemenu waaronder de Split screen. Ik maak die keuze en krijg de split screen. Het scherm wordt mooi in twee gedeeld maar het is niet mogelijk om een of andere kant te vergroten of te verkleinen.
  Graag een reactie.

 • Wesley Fabry

  22 september 2017 om 8:45

  @gabriel iOS 11 geïnstalleerd? Dan werkt het anders vanaf nu: https://www.appletips.nl/ios-11-slide-over/

Een reactie toevoegen: