19 september 2015

iOS 9iOS 9: Slide Over, snel toegang tot een app (archief)

slide over split view

iOS 9 is vooral gericht op productiviteit en brengt vooral verbeteringen onder de motorkap, daarnaast heeft de iPad extra aandacht gekregen. Zo kun je met Split View twee applicaties tegelijkertijd gebruiken. Dat is leuk, maar Slide Over is stiekem veel handiger op je iPad.

Slide Over is een pop-up venster dat je kunt raadplegen op een soortgelijke manier als het berichtencentrum of het bedieningspaneel. Veeg met één vinger helemaal vanaf de rechterkant van je scherm van rechts naar links. Onmiddellijk wordt Slide Over geactiveerd, let op: alleen beschikbaar op de iPad mini 2/3/4, iPad Air, iPad Air 2, iPad pro.

slide over op de iPAd

Slide Over gebruiken op een iPad

De laatst gebruikte Slide Over app wordt getoond, je kunt de app wijzigen door in het Slide Over venster vanaf de bovenkant van het scherm met één vinger naar beneden te vegen. Onmiddellijk krijg je een overzicht van alle applicaties die Slide Over ondersteunen. Kies een app en deze wordt in de Slide Over geopend. Zo kun je snel tijdens het surfen of spelen van een spel op een bericht antwoorden, je agenda bekijken, herinnering toevoegen, etc.

Wanneer je een iPad Air 2, iPad mini 4, iPad Pro of nieuwer hebt dan kun je de Slide Over doorschuiven naar links. Op deze manier kun je spilt view gebruiken en twee applicaties naast elkaar gebruiken. Apps kun je wijzigen op dezelfde manier als bij Slide Over.

Lees ook: Split View, twee apps tegelijkertijd gebruiken

Slide Over en Split View uitschakelen? Dat kan via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Multitasking ▸ Schakel 'Sta meerdere apps toe' uit.

Dit artikel is in het archief geplaatst, de Slide Over-functie werkt vanaf iOS 11 op een andere manier. Hoe lees je hier uitgebreid terug. Heb je nog iOS 9 of 10, dan kun je bovenstaande tip toepassen.Reacties


 • maurice

  19 september 2015 om 12:46

  Slide Over werkt niet op de pad air.
  heeft het een keer naar behoren gedaan. nu werkt het niet meer
  er komt steeds de klok app, niet meer de app’s contacten, agenda, berichten en enz naar voren. heb ipad opnieuw opgestart (harde opstart) opnieuw geïnstalleerd en opnieuw herstelt als nieuwe ipad cq fabriek instelling
  niks!!!

 • maurice

  19 september 2015 om 12:50

  probleem opgelost.
  boven de Slide Over app staat een balkje.
  als men daar onderen veegt, doet hij dat allen als je naast het beeld
  scherm begint met vegen en niet als de vinger op het balkje staat en dan veegt

 • Wesley Fabry

  19 september 2015 om 13:10

  Dat klopt, zo staat het ook uitgelegd in de tip en video :-)

 • Kotter

  19 september 2015 om 14:44

  Ik baal ervan dat Apple Music niet te benaderen is via Slide Over. Alleen daarvoor leek het me interessant. Beetje browsen met de muziek app ernaast. Maar helaas, Apple doet weer moeilijk.

 • Damen

  20 september 2015 om 14:03

  Het zou fijn zijn als je zelf je apps hier zou kunnen kiezen.

 • Robin

  1 oktober 2015 om 16:24

  Voor een lijst met apps die Slide over, Split view en Picture in Picture (PiP) ondersteunen zie dit handige topic op MacRumors: http://forums.macrumors.com/threads/os-9-apps-with-split-view-slide-over-and-pip.1915434/

  Slide Over/Split mist wat mij betreft:
  1) optie om de app in slide over/split view te openen in het volledige scherm (of bijvoorbeeld om te draaien met de hoofd app)
  2) zoek optie om je favoriete app in slide over/split view snel te tonen (mits deze de functie ondersteund)
  3) optie om apps te verwijderen uit de lijst met apps voor Slide Over/Split view zodat je niet door een grote lijst met apps moet scrollen

 • Wesley Fabry

  1 oktober 2015 om 16:25

  Leuke lijst robin, top! De opties die Slide Over mist heb je inderdaad gelijk in, het verwijderen van apps is inderdaad een welgekomen functie, nu is het net allemaal te groot waardoor je veel moet scrollen/vegen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!