20 september 2015

iOS 9iOS 9: Nieuwe shift-knop en toetsenbord

quick type logo toetsenbord

iOS 9 heeft niet alleen een nieuw systeemlettertype, maar ook een nieuw toetsenbord. Veel iOS gebruikers hadden het probleem dat ze nauwelijks de shift⇧-toets uit elkaar konden houden, dan was de shift⇧-knop gekleurd, dan een lijntje er rond, het was allemaal erg onduidelijk. Apple heeft met de verandering van het toetsenbord dit probleem soort van opgelost.

Standaard worden de kleine letters getoond, voorheen waren de letters op het toetsenbord altijd hoofdletters, dit is niet meer het geval. Wanneer je op de shift⇧-knop tikt zullen de kleine letters veranderen in hoofdletters.

nieuw toetsenbord ios9

Tik je tweemaal kort achterelkaar op de shift⇧-knop dan zullen de letters op het toetsenbord tijdelijk hoofdletters blijven tot je dit weer handmatig beëindigd door nogmaals te tikken op de shift⇧-knop of andere knoppen zoals 123 en emoji.

Wanneer de shift⇧-functie actief is zal de shift⇧-knop zwart kleuren, tijdelijk shift⇧ actief voor alle letters dan zal de shift⇧-knop zwart kleuren met een streepje eronder. Nu het toetsenbord is aangepast zie je ook aan de letters wanneer shift⇧ actief is.

Lees ook: Schakel het nieuwe toetsenbord (kleine letters) in iOS 9 uitReacties


  • Daniël uit Rotterdam

    21 september 2015 om 22:07

    Handig!

Een reactie toevoegen: