19 september 2015

iOS 9iOS 9: Extra weergaveopties voor de reader-functie in Safari

iOS safari icoon

Wanneer je onze website op een iPhone, iPad of iPod Touch bezoekt is de weergave van onze tips prima, geen storende elementen en de opmaak is duidelijk en strak. Maar bij sommige websites is dit niet het geval, denk aan een te klein lettertype of schreeuwende kleuren.

Dan kun je ervoor kiezen om de reader te gebruiken in Safari voor iOS. iOS 9 biedt nog meer mogelijkheden in deze functie, zo kun je een 'nachtmodus' activeren, lettertype wijzigen, etc. Hoe je dit kunt activeren lees je hieronder terug.

• Open een artikel (website) in Safari, bijvoorbeeld dit tipje
• Tik in de adresbalk op de vier horizontale strepen
• De reader-functie wordt geactiveerd

Reader in iOS 9

Om de nieuwe weergaveopties te raadplegen dien je in de adresbalk te tikken op de aA-knop, hier heb je dan de keuze tussen vier kleuren. Met deze kleuren kun je de achtergrondkleur wijzigen, zwart staat gelijk aan nachtmodus.

De verschillende namen onder deze kleuren zijn de lettertypes en door op de A’s te tikken kun je grootte van de tekst wijzigen. De reader-fucntie sluit je af door nogmaals op de vier horizontale strepen te tikken.Reacties


 • Barry van der Jagt

  19 september 2015 om 13:25

  Hoi Wesley, jullie website ziet er inderdaad altijd netjes en strak uit. Complimenten hiervoor! Mag ook wel eens gezegd worden. ;)

 • Wesley Fabry

  19 september 2015 om 13:28

  Hé barry, dat is erg leuk om te lezen. Maar ik ben de beroerste niet, Richard IJzermans zorgt voor het uiterlijk van appletips en zorgt er dagelijks voor dat alles netjes overkomt bij onze lezers 👍

 • Rene

  19 september 2015 om 19:27

  Klopt het dat deze optie op iPhone 5s niet beschikbaar is? Ik zie de ‘4 streepjes’ en Aa etc nl helemaal niet in Safari.

 • roy

  20 september 2015 om 8:11

  Super handig gebruik de reader dagelijks.

Een reactie toevoegen: