15 mei 2017

NieuwsiOS 10.3.2, macOS Sierra 10.12.5, watchOS 3.2.2 en tvOS 10.2.1 nu beschikbaar

iOS 10.3 logo

Apple heeft vandaag iOS 10.3.2, macOS Sierra 10.12.5, watchOS 3.2.2 en tvOS 10.2.1 uitgebracht voor iPhone, iPad, iPod Touch, Apple Watch en Apple TV 4. De updates zijn vooral gericht op het oplossen van problemen en bugs.

De software-updates bevatten geen nieuwe functies, maar er worden wel enkele vervelende problemen opgelost en wordt de beveiliging weer aangescherpt. Aannemelijk is dat macOS 10.12.5 het beveiligingslek dicht van de eerder opgedoken macOS Malware (meer info).

Lees ook: Alle tips voor voor iOS 10, klik hier voor het overzicht

iOS 10.3.2 update nu te downloaden

Je kunt iOS 10.3.2 downloaden en installeren vanaf je iPhone, iPad en iPod Touch via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Software-update. Wie veel problemen heeft met iOS 10 raden wij aan om iOS 10.3.2 via iTunes te installeren, waarom lees je hier terug.

ios 10.3.2 iphone

Wanneer er geen update wordt gevonden is dit een teken dat het erg druk is op de download servers van Apple en zul je nog even geduld moeten hebben.

macOS Sierra 10.12.5 nu beschikbaar

De grootste vernieuwing in macOS Sierra 10.12.4 is Night Shift, in de nieuwe beta-update zijn er geen nieuwe functies toegevoegd. macOS Sierra 10.12.5 is vooral gericht op het optimaliseren van de software en het oplossen van problemen en bugs. De update is gratis te downloaden in de Mac App Store, navigeer naar het tabblad 'Updates' en klik op 'update'.

watchOS 3.2.2 en tvOS 10.2.1 software-update

Ook tvOS 10.2.1 lost enkele vervelende bugs op zodat alles soepel verloopt op je Apple TV 4. Standaard wordt de update automatisch geïnstalleerd (later op de avond), maar je kunt deze nu ook handmatig bijwerken. Dit doe je via Instellingen ▸ Systeem ▸ Software-updates ▸ Werk software bij. Vervolgens selecteer je 'Download en installeer'. Wil je de update liever later installeren kies dan voor 'Werk later bij'. De instellingen voor software-updates kun je overigens wijzigen via Instellingen ▸ Systeem ▸ Software-updates ▸ schakel hier de optie 'Werk automatisch bij' in of uit.

tvOS 1.0.1 update

WatchOS 3.3.2 is vooral een kleine update die enkele bugs oplost en moet de Apple Watch nog stabieler maken. Nieuwe functies lijken niet zijn toegevoegd. De update voor de Apple Watch vind je terug in de gelijknamige applicatie op je iPhone ▸ Mijn Watch ▸ Algemeen ▸ Software-update.

Lees ook: Haal meer uit je Apple Watch met deze tips

Sinds de lancering van iOS 10, macOS Sierra, tvOS 10 en watchOS 3 vind je hier op appletips dagelijks meerdere tips terug over de nieuwe software. Je kunt ons op verschillende manieren volgen, het eenvoudigste is dagelijks onze website bezoeken. Verder kun je ons volgen op Twitter, Facebook en Google+ of accepteer onze Safari push notificaties.Reacties


 • pieter

  15 mei 2017 om 20:34

  Met de bekende updates worden veel bugs opgelost enz, maar dat is niet het enigste ook bepaalde oude modellen (toestellen) kunnen om zeep geholpen worden, en je kan niet meer terug met je Update ( dit alleen omdat je geen toestemming krijg van apple) het apparaat is rijp voor de schroot. 10.2 Update waarschuwde mij dat mijn Navi niet meer zou werken met de nieuwe ios 11 het bedrijf moest updaten of anders wordt mijn duur betaalde programma uitgeschakeld ,(bedrijf bestaat niet meer) ook krijg ik meldingen dat bepaalde app’s volgens apple het systeem trager laat werken.
  Hallo ik ben een klant vind belachelijk dat apparatuur kapot worden geUpdate, en mijn betaalde software worden uitgeschakeld, de kans dat ik nog een nieuwe toestel koopt wordt enorm klein.
  Apple gaat steeds meer achteruit zo ik het zie.
  Ik wordt gedwongen om de update te doen met het idee dat daarna alles zo enorm traag wordt dat er niet meer mee valt te werken , idee er achter zal zijn dan koopt U wel een nieuw toestel , Wat denk je zelf?

 • Philip

  16 mei 2017 om 7:49

  Want bij Windows of Android ben je wel beter af voor toekomstige updates ? Zoek het gerust maar eens na, oudere modellen van hun toestellen zitten veel sneller vast wegens niet ondersteunde updates dan Apple toestellen …

 • Jan Willem

  16 mei 2017 om 18:28

  @ Philip Dat klopt niet. Bij Android wordt voor bepaalde (oudere) toestellen gewoon geen upgrade meer beschikbaar gesteld; je kunt ze dus ook niet installeren.

 • Sander

  17 mei 2017 om 8:57

  Ik gebruik diverse producten van zowel Apple als Windows en bij Windows is dit probleem vele malen erger en ook veel onvoorspelbaarder.

 • Marinus Heijstek

  18 juni 2017 om 9:44

  MacOS Sierra 10.12.4 toont dat een update beschikbaar is naar 10.12.5 Gevraagd wordt herstart. Bij aantikken verschijnt ‘klik op details’. Daar gaat het al fout. Bedoeld zal worden ‘klik op programma-info. Er gebeurt echter niets. En dat al zeker een maand of langer. Ook geen enkele mededeling of advies. Wonderlijk.

 • Wesley Fabry

  18 juni 2017 om 9:58

  @marinus Dan kun je het beste de combo-update installeren, is dezelfde update als uit de Mac App Store: https://support.apple.com/kb/DL1918?locale=nl_NL

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!