17 augustus 2015

Verwijder alle gegevens die Siri heeft opgeslagen

Siri logo iOS

Door Siri veelvuldig te gebruiken worden er allerlei gegevens bewaard op de servers van Apple, denk hierbij aan specifieke vragen die je stelt, het uitspreken van een naam, welk nummer je het meest raadpleegt van een persoon, etc.

Deze gegevens worden versleuteld bewaart en er is geen reden om voor je privacy te vrezen, toch kan het voorvallen dat je liever alle gegevens wilt verwijderen op de servers van Apple. Niet wegens privacyredenen, maar omdat Siri je vaak onjuiste informatie geeft.

Om Siri te herstellen die je te navigeren naar Instellingen ▸ Algemeen ▸ Siri ▸ schakel hier de optie 'Siri' uit. Bevestig door nogmaals op de knop 'Schakel Siri uit' te tikken.

Siri herstellen

In het pop-up venster staat al omschreven dat de gegevens op de servers van Apple blijven bewaard, tenzij je de dicteerfunctie uitschakelt. Door dit te doen worden alle gegevens verwijdert en Siri herstelt. Dicteren kun je uitschakelen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toetsenbord ▸ schakel de optie 'Schakel dicteren in' uit. Bevestig door nogmaals op de knop 'Schakel dicteren uit' te tikken.

Meer over Siri kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!