16 juni 2017

Vijf bruikbare tips voor de compleet vernieuwde Twitter app

Twitter logo icon

De Twitter app heeft een update gekregen (versie 7.0) en wat meteen opvalt is de nieuwe interface. Het gehele uiterlijk is op de schop gegaan en er zijn een aantal nieuwe opties en functies toegevoegd. Zo wordt je tijdlijn automatisch vernieuwd en kun je de tellers van retweets en vind-ik-leuks live zien stijgen (of dalen).

Wanneer je in de oude app op een link klikte werd deze geopend in een aparte browser, vanaf nu wordt deze geopend in de in-app-Safari-browser. Dit heeft als voordeel dat je direct gebruik kunt maken van alle webaccounts die bij Safari in iOS zijn ingelogd en kun je de reader-functie gebruiken. Daarnaast lijkt de app klaar voor iOS 11, want het gebruik van lettertype en vette tekst komt aardig overeen.

Vijf tips voor de nieuwe Twitter app

1: Instellingen en profiel raadplegen

Vanaf nu kun je op twee manieren de instellingen en je profiel raadplegen. Tik bovenin op je avatar om het menu te openen en toegang te krijgen tot je profiel, lijsten, momenten, instellingen en meer. Dit menu kun je nog sneller activeren door van links naar rechts te vegen over het scherm. Wanneer je meerdere accounts actief hebt kun je bovenin wisselen door op de andere avatars te tikken. Via de drie bolletjes kun je extra accounts toevoegen.

Op een iPad kun je het instellingen-menu en je profiel op de oude manier raadplegen. Tik op het silhouet icoon in de navigatiebalk om je profiel te bekijken. Tik op het tandwiel om de instellingen te raadplegen. Helaas een jammere keuze van twitter, de iPad heeft ruimte genoeg om de nieuwe kolom permanent weer te geven aan de linkerkant.

Twitter app instellingen menu

2: Nachtmodus activeren

Uiteraard kun je de nachtmodus (donkere weergave) via Instellingen ▸ Weergave en geluid ▸ Nachtmodus, echter kan het veel sneller. Open het instellingen-menu (zie tip 1) en tik onderin op de maan, onmiddellijk wordt de nachtmodus geactiveerd. Op de iPad kan dit alleen via het instellingen-menu.

3: Je QR-code raadplegen

Open het instellingen-menu (zie tip 1) en tik onderin op de vierkantjes, onmiddellijk verschijnt je Twitter QR-code. Veeg naar links om de scanner te openen. Je QR-code kun je laten scannen door andere Twitter gebruikers, zij krijgen dan onmiddellijk je profiel te zien en mogelijkheid om je te volgen. Op een iPad kun je dit activeren via Profiel ▸ Instellingen (tandwiel) ▸ QR-code.

nachtmodus activeren in de Twitter app

4: Snel van profiel wisselen

In de eerste tip kun je al lezen hoe je van profiel kunt wisselen, echter kan het in de vernieuwde app nog sneller. Leg je vinger op het vogelhuisje in de navigatiebalk. Wacht enige momenten en onmiddellijk krijg je de mogelijkheid om van account te wisselen. Op een iPad moet je dit trucje toepassen door je vinger op het silhouet icoon te leggen (oude manier).

5: Extra toegankelijkheidsopties

Vanaf versie 7.0 hebben de toegankelijkheidsopties een eigen positie in het instellingen-menu. Open het menu via de methode in tip 1 en kies voor 'Toegankelijkheid'. Daarnaast heeft Twitter twee nieuwe opties toegevoegd. Zo kun je vanaf nu het kleurencontrast verhogen en links automatisch openen in de leesweergave (reader-functie activeren).

Twitter
TwitterCategorie: News, Social Networking
Ontwikkelaar: Twitter, Inc.
TV, iPad & iPhone  17+  171 MB DOWNLOAD GRATIS

De Mac versie van de Twitter applicatie is nog niet voorzien van de nieuwe interface, dit wordt waarschijnlijk later aangepast.

Lees ook: Opslagruimte besparen door de Twitter cache te legenReacties


 • Eduardo Nunes

  16 juni 2017 om 9:24

  Vreemd, ik heb de app geupdate maar geen nieuwe interface! App verwijderd en opnieuw geinstalleerd en wederom geen nieuwe interface (iPhone 6 IOS 10.3.2)

 • Wesley Fabry

  16 juni 2017 om 9:28

  @eduardo ik kreeg de nieuwe interface pas te zien na het volledig afsluiten van de applicatie en opnieuw opstarten, je kunt je iPhone eens herstarten. Ookal heb je de applicatie verwijderd, als die niet volledig was afgesloten zat ie waarschijnlijk nog in het tijdelijk geheugen.

 • Eduardo Nunes

  16 juni 2017 om 16:59

  Wederom bedankt! Open net de app en ineens wel met nieuwe interface!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!