13 september 2014

Opslagruimte besparen door de Twitter cache te legen

Twitter logo 7 retinaWanneer je veelvuldig gebruik maakt van de officiële Twitter applicatie voor Mac dan is waarschijnlijk je Mac opslagruimte aan het verliezen. De Twitter applicatie houdt namelijk erg veel data bij in een cache map die diep verborgen is in de mappen van OS X.

Hierin vind je niet alleen de tweets terug, maar ook de profielfoto’s, afbeeldingen en video’s die je volgers plaatsen op hun tijdlijn. Dit komt omdat telkens als je de Twitter applicatie opstart de app je tijdlijn controleert, download en toont in de App. Daarom is het aan te raden regelmatig de cache te legen, volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open de Twitter applicaite
• Navigeer naar de menubalk
• Selecteer hier ‘Twitter’
• Klik op de optie ‘Leeg cache’

Twitter Cache

Er verschijnt een pop-up venster met de boodschap of je daadwerkelijk de cache wilt legen, bevestig door op ‘leeg cache’ te klikken. Onmiddellijk wordt de cache van de applicatie verwijderd, samen met deze procedure wordt ook de autoaanvullijst verwijderd. Wanneer je dit niet wilt kun je ook handmatig de cache legen. Open hiervoor Finder en klik in de menubalk op ‘Ga’.

Houd vervolgens de option⌥-toets ingedrukt om de menuoptie ‘Bibliotheek’ weer te geven en klik hier op. Navigeer nu naar het volgende pad: Containers ▸ com.twitter.twitter-mac ▸ Data ▸ Library ▸ Caches en verwijder hier de map 'com.atebits.tweetie.profile-images’ en 'com.twitter.twitter-mac’.

Twitter
TwitterCategorie: News, Social Networking
Ontwikkelaar: Twitter, Inc.
Mac OS X  4+  5 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over Twitter kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!