21 juni 2014

iPhoto: Het kopiëren van foto’s naar iPhoto-bibliotheek deactiveren

iphotonew-retina-iconWanneer je iPhoto gebruikt heb je eigenlijk op je Mac een mini fotobibliotheek aangemaakt. In deze bibliotheek worden alle (bewerkte) foto’s opgeslagen en kun je deze te allen tijde raadplegen.

De opmaak van deze bibliotheek werkt als volg: je importeert foto’s en deze worden vervolgens gekopieerd naar de iPhoto bibliotheek (een container-bestand in Finder), de foto’s die je importeert blijven daarnaast ook bewaard op de originele locatie. Als voorbeeld kun je de afbeeldingen map nemen binnen Finder, de inhoud importeert je vervolgens naar iPhoto waarbij alle foto’s worden gekopieerd.

Deze worden vervolgens bewaard binnen iPhoto maar ook origineel binnen afbeeldingen map. Wanneer je liever niet wilt dat iPhoto de afbeeldingen kopieert en deze benaderd in de originele map, volg dan de onderstaande stappen:

• Open iPhoto
• Klik in de menubalk op ‘iPhoto’
• Open de voorkeuren
• Selecteer het tabblad ‘Geavanceerd’

iphotokopierenuit

Vink vervolgens de optie ‘Importeren: Kopieer onderdelen naar iPhoto-bibliotheek’ uit. Wanneer je nu foto’s importeert worden deze niet meer gekopieerd maar worden ze vanaf de originele locatie benaderd. Let wel op, wanneer je deze locatie wijzigt of de foto’s hier verwijderd zal iPhoto ze niet meer kunnen bewerken of synchroniseren.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App StoreReacties


 • Ron

  22 juni 2014 om 23:14

  Maw als ik dit toepas behoudt ik de door mij gekozen mapstructuur (in plaats van de rommel die iPhoto daar van maakt) en voorkom ik dat ik foto’s dubbel bewaar?

 • Anneke

  31 augustus 2014 om 18:20

  In de map Masters, zie ik niet alle bestanden van de foto’s die in Iphoto zichtbaar zijn. Kan iemand me vertellen hoe dat kan of waar ik ze wel kan vinden?

 • Eline

  8 november 2014 om 18:22

  Indien je voor deze optie kiest, waar slaagt hij dan de foto’s op die je via je Iphone of Ipad importeert?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!