21 juni 2014

advSmartAlarm: Meer dan alleen inbraakbeveiliging

SmartAlarm-meldingenVorig jaar September hebben wij het alarmsysteem van SmartAlarm uitvoerig getest, de review kun je hier lezen. Met SmartAlarm is het heel eenvoudig om je huis of kantoor te voorzien van een alarmsysteem dat geheel draadloos communiceert met verschillende sensoren. Ga je binnenkort op vakantie dan kun je met SmartAlarm je huis veilig achterlaten.

Het alarmsysteem kun je in- of uitschakelen met behulp van de speciale Smartalarm iOS app. Via deze app is het ook mogelijk om de alarm-, statusmeldingen en optionele IP camera’s bekijken.

De grote kracht van het SmartAlarm systeem zijn de flexibele Smartmessages. Het systeem kan je op verschillende manieren informeren wat er in je huis afspeelt. De meldingen kunnen met behulp Push notificaties, SMS of e-mail worden verstuurd en zijn ook terug te lezen in de app. Meerdere ontvangers kunnen worden opgeven, bij een inbraakpoging kan je bijvoorbeeld ook de buren een SMS sturen.

Schermafbeelding 2014-06-18 om 15.04.12

SmartAlarm maakt gebruikt van sensoren die kunnen detecteren of er wordt ingebroken. Maar je kunt meer dan alleen maar sensoren voor inbraakdetectie aanmelden op het systeem. SmartAlarm geeft je namelijk ook de mogelijk om de veiligheid in je huis te vergroten met o.a. rookmelders, koolmonoxidedetectors en temperatuur sensoren.

Rook-, hitte en koolstofmonoxidemelders

phpThumb_generated_thumbnailjpg-1Veel Nederlanders hebben tegenwoordig een rookmelder in huis, dat zijn in de meeste gevallen (goedkope) rookmelders die op zichzelf opereren. De SmartAlarm rookmelders maken deel uit van het SmartAlarm systeem en moeten worden aangemeld op het systeem. Nadat de rookmelders zijn aangemeld verschijnt deze direct in de management interface en ontvang je notificaties wanneer er rook/hitte wordt gedetecteerd, ook wanneer je niet thuis bent!

Een ander gevaar dat ieder jaar veel slachtoffers eist is koolmonoxide vergiftiging. Koolmonoxide is een gevaarlijk gas dat je niet kunt ruiken, proeven of zien. Door een koolstofmonoxidemelder te plaatsen in een ruimte wordt je op tijd gewaarschuwd door SmartAlarm. Erg handig als er bijvoorbeeld in je keuken of schuur nog een geiser voor warm water hangt.

Vanzelfsprekend zijn de rook- en koolstofmonoxidemelder voorzien van een zeer luide sirene en zal ook de sirene van de basis unit worden geactiveerd. Je bent dus niet afhankelijk van ingestelde smartmesages.

SmartAlarm-meldingen

Gecombineerde temperatuur- en vochtigheidsmeter

Met behulp van de draadloze temperatuur- en vochtigheidsmeter kun je bepaalde ruimtes monitoren. Denk hierbij aan de temperatuur / vochtigheid in een tuinkas of de kinderkamer. Via de Smartmessages kun jezelf configureren bij welke waarden je een zelf ingesteld bericht wilt ontvangen. De sensor kan temperaturen meten tussen -40ºC en +85ºC. Hierdoor kun je een sensor in je diepvries plaatsen en een notificatie instellen wanneer deze dreigt te ontdooien.

Nieuwe Pan-Tilt camera

SmartAlarm heeft een nieuwe Pan-Tilt camera toegevoegd aan het assortiment IP camera's. De camera kan 300° rondkijken (pan) en een verticale hoek van 120° (tilt). Door de automatische IR-LED verlichting voor nachtzicht kun je zowel overdag als in de nacht de beelden bekijken. Hoewel de resolutie (VGA 640x480) van de camera aan de lage kant is geeft deze toch een mooi en duidelijk zicht in de verschillende lichtcondities.

SmartAlarm-camera

Via de website en de SmartAlarm app kun je live meekijken op de camera. Op het moment dat de camera beweging detecteert bij een alarmmelding, worden er twee foto’s per seconden gemaakt en veilig opgeslagen.

Voor de meeste onder ons zal over enkele weken de vakanties weer van start gaan. SmartAlarm geeft je de mogelijkheid om je huis te beveiligen tegen ongewenste gasten voor een zeer redelijke prijs. Dank zij de SmartAlarm app kun je vanaf je vakantie adres een oogje in het zeil in houden.

Lees hier de volledige SmartAlarm review hier of bezoek SmartAlarm.nlReacties


  • Mathieu

    15 juli 2014 om 21:37

    Sinds enkele weken heeft KPN ergens in hun systemen waarschijnlijk een protocol gewijzigd waardoor alarmmeldingen niet meer per SMS kunnen worden doorgegeven. Individuele opdrachten wel, maar dus geen alarmmeldingen. Meldingen per telefoon gaan nog wel goed. Ik weet niet exact wat ze gewijzigd hebben, maar mocht je een SMS willen blijven ontvangen, dien je van provider te wisselen helaas. Simyo boycot het anders daar worden bij één melding meerdere sms berichten (tot 8 keer dezelfde) verstuurd. Goed balen als je net alles denkt geregeld te hebben met je nieuwe alarmsysteem dat via GSM meldingen maakt. Heeft iemand een verklaring?

Een reactie toevoegen: