22 juni 2014

App- en iTunes Store: Giftcodes inwisselen

AppStore logo 7 retinaHier op appletips kun je regelmatig mooie prijzen winnen, waaronder ook applicaties voor je iPhone, iPad, iPod Touch of Mac. Deze kun je dan zelf downloaden in de App Store met behulp van een speciale 'gift-code'. Naast appletips zijn er uiteraard ook nog een hoop andere manieren om een app, muzieknummer, boek of film cadeau te krijgen.

Meestal werkt dit via een automatisch URL naar de app store of via de gift-code. In deze tip wordt uitgelegd hoe je zo'n gift-code kan inwisselen, tevens is dit dezelfde manier hoe je een iTunes cadeaubon kan inwisselen in de App of iTunes Store.

Inwisselen via een iOS device

• Open de App Store applicatie
• Tap op het tabblad 'uitgelicht'
• Navigeer naar de optie 'Wissel in' onderaan de pagina
• Log eventueel in met je Apple ID
• Voer de handmatig code in of gebruik je camera om de code te scannen
• Bevestig door op 'Wissel in' te tappen

codeinwisselenios
Inwisselen via iTunes

Uiteraard is het ook mogelijk om de code of giftcard in te wisselen via iTunes op je Mac of PC. Open hiervoor de iTunes applicatie en vervolgens de iTunes Store. Selecteer de homepage en klik rechts in de kolom van snelkoppelingen op de optie 'Wissel in'. Log eventueel in met je Apple ID en voer je code in of gebruik de camera. Bevestig met de knop 'Wissel in'.

code-inwisselen-camara

Inwisselen via Mac App Store

Ook kun je een giftcode krijgen voor een bepaalde Mac applicatie, deze kun je dan vervolgens inwisselen via de Mac App Store. Open hiervoor de Mac App Store en klik op het tabblad 'Uitgelicht'. Klik vervolgens rechts in de kolom van 'Snelkoppelingen' op de optie 'Wissel in'. Log vervolgens in met je Apple ID en voer net zoals in iTunes je code in. Bevestig met de knop 'Wissel in'.

code-inwisselen-camaraReacties


  • Jan

    22 juni 2014 om 14:12

    Kan ik een kaart op beide (iTunes én appstore) gebruiken?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!