22 juni 2014

Draadloos muziek luisteren met de stijlvolle en unieke NudeAudio studio 5 homespeaker

SpeakerNudeAudioiconMuziek luisteren we allemaal graag, lekker om te ontspannen, intensief tijdens een work-out of rustig op de achtergrond wanneer er mensen op bezoek zijn. Nu we steeds meer muziek gaan streamen is een goede draadloze verbinding in huis essentieel, maar ook goede apparatuur waarmee je draadloos een bluetooth verbinding tot stand kunt brengen.

Speciaal voor de iPhone, iPad en iPod heeft NudeAudio een elegante en stijlvolle homespeaker ontworpen genaamd de NudeAudio studio 5. Wij van appletips hebben deze dankzij mobielbereikbaar.nl deze kunnen testen en onze bevinden lees je terug in deze review.

Wat als eerste onmiddellijk opvalt is de asymmetrische en stijlvolle uitstraling. De NudeAudio studio 5 heeft een leuke unieke vorm, die misschien op het eerste zicht ‘raar’ lijkt, maar eenmaal uitgepakt en geplaatst in huis ziet hij er beeldig uit. De speaker heeft een geïntegreerde Dock met lightning aansluiting waardoor je eenvoudig je iPhone, iPod en zelfs je iPad kan plaatsen in het Dock. Hierdoor kun je onmiddellijk muziek vanaf je iDevice afspelen en wordt tevens je toestel opgeladen. Nadeel is wel dat je iDevice alleen in het Dock past zonder een case. Alleen ultradunne cases passen, de standaard Apple cases voor de iPhone 5s passen bijvoorbeeld niet. Dat is jammer, maar gelukkig biedt de Nude Audio studio 5 speaker nog een andere mogelijkheid.

SpeakerNudeAudio1

Naast de vaste Dock aansluiting kun je namelijk ook elk toestel met bluetooth 3.0 en hoger verbinden met de speaker. Dit maakt het mogelijk om binnen een grens van 10 meter muziek af te spelen op de speaker zonder bekabeling of het geïntegreerde Dock. Uiteraard is het mogelijk de muziek en dus ook het volume, vanaf je iDevice te bedienen en muziek af te spelen. De NudeAudio studio 5 is voorzien van van A2DP en apt-X ondersteuning, deze zorgt ervoor dat je verzekerd bent van een goede geluidskwaliteit. Hiermee dient de NudeAudio studio 5 een breed publiek aan want ook toestellen van Android, Windows of zelfs doodgewone mp3-spelers met bluetooth 3.0 of hoger kunnen verbinden met de speaker. Verder beschikt de speaker ook over een 3,5mm audio jack kabel aansluiten.

SpeakerNudeAudio2

Wij zelf hebben de speaker vooral gebruikt om muziek en radio te luisteren, maar je kan hem ook gebruiken om bijvoorbeeld het geluid van films en games op af te spelen. De 3 inch subwoofer en twee kleinere tweeters zorgen voor de perfecte combinatie van krachtige lage en heldere hoge tonen die opmerkelijk van een fantastische kwaliteit zijn. Op de achterzijde bevindt zich een knop waarmee je de sterkte van de bas kunt aanpassen om zo de ideale toon te garanderen.

SpeakerNudeAudio3

De NudeAudio studio 5 is klein en compact (190 x 210 x 180mm) en weegt slechts 1,6kg, toch heeft hij een frequentiebereik van 70 tot 18000Hz. Verder word de speaker geleverd met een handige reislader met een slimme adapter waarbij je simpelweg een laadopzetstukje plaats van het desbetreffende land. In de doos bevinden zich laadopzetstukje voor EU, UK, USA en AU. Voor de NudeAudio studio 5 betaal je € 129,95 en wordt gratis verzonden.

Klik hier voor meer informatie.Reacties


 • p niezing

  22 juni 2014 om 11:32

  Past de 4s er ook in?

 • Wesley Fabry

  22 juni 2014 om 11:34

  Neen, omdat het enkel een lightning aansluiting is.

 • Guus

  22 juni 2014 om 11:42

  Dadelijk komt Apple [verplicht door Europa] met een universele aansluiting/lader en dan heb je weer een onbruikbaar apparaat bij de verzameling

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!