13 december 2014

Radio Netherlands: 300 Nederlandse radiozenders in één app

Applicaties van Nederlandse ontwikkelaars vinden we altijd leuk en daar is 'Radio Netherlands' er één van. De naam van de applicatie zegt het al, het gaat hier om een radio-applicatie. De app maak het mogelijk overal ter wereld meer dan 300 Nederlandse radiozenders te beluisteren via iPhone, iPad of iPod Touch zonder enige moeite.

Via een netwerkverbinding (Wi-Fi of mobiele netwerk) kun je eenvoudig alle zenders beluisteren. Bovendien kun je de kwaliteit afzonderlijk instellen voor iedere netwerkverbinding.

De applicatie ziet er strak uit voor zowel de iPhone als de iPad. Tijdens het afspelen van een radiostation krijg je visueel de titel, artiest en albumhoes te zien. Daarnaast heb je de mogelijkheid om het afgespeelde nummer als favoriet te markeren zodat je deze later bij jouw 'Ontdekkingen’ terug kunt beluisteren (bijvoorbeeld spotify), bekijk op YouTube en eventueel aankopen via iTunes.

radionl1

De app heeft een aantal opties die je naar eigen wens kunt aanpassen. Standaard beschikt de de applicatie over een hoop wit-tinten, maar je kan ook de 'Nachtmodus' activeren zodat deze een mooi donker thema krijgt. Stel je eigen voorkeurszenders in zodat je deze snel ter beschikking hebt in het zender-overzicht en via de slaaptimer is het mogelijk om het afspelen automatisch te stoppen na een x-aantal minuten.

Op de achtergrond worden alle afgespeelde nummers opgeslagen in de geschiedenis, zodat je altijd achteraf nog na kunt kijken hoe dat ene leuke nummer heet. De geschiedenis wordt opgebouwd uit alle afgespeelde nummers en overzichtelijk gerangschikt op datum en zender. Dit onderscheidt Radio Netherlands met andere radio-applicaties.

radionl2

Vanzelfsprekend kun je de muziek streamen naar een Airplay apparaat of afspelen via bluetooth op alle ondersteunde apparaten. Zolang de applicatie op de achtergrond actief is kan de muziek worden afgespeeld, ook als je andere applicaties gebruikt.

Radio Netherlands is gratis te downloaden in de iOS App Store en is vrijwel compleet te gebruiken. Wil je geen advertenties, de geschiedenis kunnen raadplegen en zelf radio-zenders toevoegen (bijvoorbeeld buitenlandse) dan kun je de volledige versie aanschaffen voor slechts € 1,79 via een in-app aankoop. Meer informatie hierover lees je terug in de applicatie zelf.

Radio Netherlands
Radio NetherlandsCategorie: Music, Entertainment
Ontwikkelaar: Kurt Schellaert
iPad & iPhone  4+  47 MB DOWNLOAD GRATIS

In samenwerking met Radio Netherlands mogen wij 9 volledige versies van Radio Netherlands verloten onder onze bezoekers. Het enige wat je hiervoor moet doen is ons volgens op Twitter (klik hier) of Facebook (klik hier) en onderstaand bericht delen op Twitter of Facebook. Uit deze personen worden maandag 15 december negen willekeurige winnaars geselecteerd.

De actie is afgelopen...


Reacties


 • Marco

  12 december 2014 om 22:39

  300 Nederlandse radiozenders????!!? Serieus??? !!?

 • Maarten

  14 december 2014 om 11:11

  Ja, 300 da’s wel bijzonder veel. Volgens mij heb je aan alleen 3FM voldoende.

 • Sjengie

  14 december 2014 om 12:35

  Zoek app die radio kan opnemen op vaste in te stellen tijden à la PVR.
  Woon in buitenland met 8 uur tijdsverschil. Niet iedere zender heeft podcast helaas

 • SupaYoshi

  20 december 2014 om 13:17

  Dit is echt een goede app, en zeker het geld waard.
  Ik heb veel radio apps geinstalleerd op zoek naar een eenvoudige en makkelijke interface en de mogelijkheid om eigen zenders toe te voegen.
  Maar deze app brengt dat allemaal in een inovatieve interface.

  Ben er heel blij mee!

Een reactie toevoegen: