13 december 2014

BasisApplicaties, muziek, films of boeken cadeau geven (iOS en OS X)

Wil je iemand verrassen met een applicatie, album, film of iBook dan kun je hem of haar deze cadeau geven. Dit kan allemaal via de iTunes-, iBook- en App Store voor zowel iOS als OS X. Hieronder leggen we uit hoe je deze iTunes media kunt cadeau geven en hoe je dit persoonlijk kunt maken.

Wanneer je desbetreffende content cadeau doet gaat dit van je iTunes tegoed of creditcard af en kan de ontvanger deze gratis downloaden in de iTunes Store. Let op, je kan alleen cadeaus geven aan personen met een iTunes account in het zelfde land. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk als Nederlander een cadeau te geven aan een Belg. Volg onderstaande procedures voor iOS en OS X.

Een iTunes cadeau geven via iOS

Open de iTunes Store of App Store applicatie op je iPhone, iPad of iPod Touch en navigeer naar de applicatie, film of muzieknummer/album. Tap (tik) vervolgens op de 'Deel-knop' (te herkennen aan het vierkantje met de pijl omhoog) en selecteer hier de optie 'Cadeau'. Onmiddellijk wordt er een ander venster geopend. Vul hier de nodige info in zoals het e-mailadres van de ontvanger en een persoonlijk bericht.

cadeaugevenios

Tap vervolgens op 'Vandaag' om een andere datum te kiezen waarop de ontvanger het cadeau moet ontvangen. Zo kun je iemand voor zijn verjaardag of met bijzondere gelegenheden zoals kerst een cadeau sturen. De ontvanger zal dan de mail op deze gekozen datum ontvangen met je persoonlijke boodschap en een download-link om de applicatie, film of album te downloaden. Ga verder door op 'Volgende' te tappen en voltooi de procedure.

Een iTunes cadeau geven via OS X

Open iTunes en navigeer naar de iTunes Store door te klikken op 'iTunes Store', navigeer hierna naar de applicatie, film of muzieknummer/album dat je cadeau wilt geven. Klik hierna op de 'meer-knop’ (⌄) naast het bedrag. Selecteer hier de optie 'Geef XXX Cadeau'. Onmiddellijk wordt er een ander venster geopend. Vul hier de nodige info in zoals het e-mailadres van de ontvanger en een persoonlijk bericht.

cadeaugevenosx

Selecteer vervolgens op 'Andere datum' om een andere datum te kiezen waarop de ontvanger het cadeau moet ontvangen. De ontvanger zal dan de mail op deze gekozen datum ontvangen met je persoonlijke boodschap en een download-link om de applicatie, film of album te downloaden. Ga verder door op 'Volgende' te klikken en voltooi de procedure.

Een boek cadeau geven via iOS en OS X

Om een boek cadeau te geven moet je eerst de iBooks applicatie openen in iOS of OS X. Tap voor iOS op 'Uitegelicht' en navigeer naar het boek dat je cadeau wil geven. Tap (tik) vervolgens op de 'Deel-knop' (te herkennen aan het vierkantje met de pijl omhoog) en selecteer hier de optie 'Cadeau'. Vul vervolgens weer alle gegevens in en tap eventueel op 'Vandaag' om de datum aan te passen. Ga verder door op 'Volgende' te tappen en voltooi de procedure.

ibookcadeaugeven

Via OS X volstaat het om de iBooks applicatie te openen en te klikken op de 'iBooks store' knop. Navigeer naar het boek en klik op de 'meer-knop’ (⌄) naast het bedrag. Selecteer hier de optie 'Geef Boek cadeau'. Vul in het nieuwe venster de nodige info in zoals het e-mailadres van de ontvanger en een persoonlijk bericht. Ga verder door op 'Volgende' te klikken en voltooi de procedure.

Momenteel is het niet mogelijk OS X applicaties cadeau te geven

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


 • leon

  13 december 2014 om 12:34

  Helaas gaat dat niet als het ontvangende account van een andere store (ander land) is. Mijn Amerikaanse vriendin heeft een (logischerwijs) US Store account en ik kan haar niks cadeau geven via iTunes :-(
  En vanuit de US store kun je geen credit gebruiken (via iTunes tegoed kaarten) voor cadeaus …

 • Wesley Fabry

  13 december 2014 om 19:43

  He Leon, dat klopt helemaal! Goed dat je het even meld, we waren het vergeten. Ik heb het gelijk toegevoegd.

 • Hans

  14 december 2015 om 13:41

  Ik probeer een game kado te doen, en deze met mijn (ruim voldoende) apple saldo te doen, maar ik kan alleen maar met creditcard gegevens etc betalen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!