Menu

26 oktober 2015

Review: JBL Go speaker

Uitgelicht JBL Go Review

Of je nu een iPhone 6s hebt of één van de eerdere modellen, je hebt je telefoon én je lievelingsmuziek altijd bij je.

Ben je onderweg, en in voor muziek, dan kun je een kleine speaker toevoegen: de JBL Go, die sinds dit jaar verkrijgbaar is. Waar je eerder al kon kennismaken met de award winnende JBL Clip doet dit nieuwste snufje absoluut niet onder.

Techniek
De JBL Go heeft een bluetooth-speaker. Dus muziek, vanaf zowel tablet als mobiel, laat je gemakkelijk via deze kleine boxen afspelen. Met een 3,5mm jack kun je ook andere bronnen inpluggen. De JBL Go is klein en het gewicht is redelijk: 130 gram.
De speaker heeft ook een ingebouwde microfoon voor het aannemen van gesprekken. De speakerphone heeft ruis- en echo onderdrukking. Na gebruik van ongeveer vijf uur is de batterij leeg, deze kun je gemakkelijk weer opladen.

Design
Harman Kardon besteedt veel aandacht aan design en dat zie je ook terug bij de JBL Go. Het design is simpel en effectief: het heeft een reddot design award ontvangen in 2015. De speaker past in je broekzak met 82.50 x 29.95 x 67.91mm. En deze gadget kun je in allerlei (8!) kleuren bestellen, waar de meeste mensen misschien voor standaard zwart gaan, kun je deze ook bestellen in turquoise, blauw, rood, oranje, roze, grijs en geel.

Verschillende JBL Go kleuren

Op de bovenkant vind je de bedieningsopties: aan- en uitknop, volume, speakerphone en Bluetooth. Dit menu heeft dezelfde kleur als de body, waar je deze mogelijk ‘s nachts niet kunt zien. Je kunt de buttons echter wel voelen, want deze liggen op de body of zijn erin verwerkt.

Geluid
Je zult verstelt staan over het geluid dat deze kleine speakers kunnen produceren. Als je eerder speakers voor je PC met een redelijk volume hebt gekocht, dan zul je merken dat de JBL Go, die niet veel groter is dan een luciferdoos, de moeite waard is. Met drie meter afstand kun je tot 80 Hz – 20 kHz halen. Dit betekent dan ook dat hele lage basgeluiden doorkomen.

JBL Go speaker zwart

Voor de prijs hoef je het niet te laten, voor slechts drie tientjes vind je dit apparaat bij bekende online retailers. Handig dan ook dat bol.com kortingscodes en mediamarkt acties regelmatig de revue passeren, zodat je hemels geluid voor een kleine prijs kunt halen.

Conclusie
De JBL Go is een prima speaker, die je gemakkelijk meeneemt. De kwaliteit van het geluid is goed. Het design is een plezier voor het oog. De prijs voor dit alles is zeer aantrekkelijk.

Beoordeling: ★★★★

Pluspunten
+ Award winnend design
+ Hoge geluidskwaliteit
+ Gebruiksvriendelijk
+ Ingebouwde microfoon om te bellen

Minpunten
– Lastiger te bedienen als het donker is
– Maximale volume van speaker kan hoger







Reacties


  • Sandra 26 oktober 2015 om 20:23

    Ik heb hem sinds een paar weken in mijn bezit en vindt de geluidskwaliteit van zeer goede kwaliteit. Als ik dat vergelijk met een eerder gekochte Mitone speaker is de JBL absoluut de winnaar ! Aanrader !

  • Athomas 26 oktober 2015 om 20:25

    Ik raad iedereen de UE Boom 2 aan. Deze speaker heeft prachtig geluid, is waterbestendig, kan 15 uur mee en heeft een prachtig design. Stukke beter dan een JBL of Pill.

  • martin 27 oktober 2015 om 8:45

    Ik heb deze getest. in eerste istantie sta je vrsteld van het basgeluid wat deze spake produceert. maar klaarblijkelijk geeft dat diret een hoge sore tegenoordig, want aje andere muziek dan dance/pop/trance luistert (in mijn geval rock/metal) is het geluid niet om aan te horen! alle tonen vloeien in elkaar over. Zelfs als je de equalizer van je iphone gebruikt.

    niet kopen dus is het advies voor de echte muziekliefhebber!

  • Sanneke 27 oktober 2015 om 14:51

    Heb al enige tijd een JBL speaker (cilindervorm) maar ik krijg ‘m niet verbonden met mijn iPhone 6. Ligt dat aan de iPhone of kan de bluetooth van een JBL ook slijten/ kapot?

  • Wesley Fabry 27 oktober 2015 om 16:27

    Sanneke, heeft hij dit probleem ook bij andere toestellen, kun je hem dan wel verbinden? Bijvoorbeeld met een andere smartphone?

  • Maria Roodenburg 5 november 2015 om 10:28

    Fijne speaker als hij speelt. Helaas schakelt hij zichzelf steeds uit. Heel irritant.

  • Cas K. 6 december 2015 om 22:17

    Het lukt me niet om iPhone 4s met de JBL go te verbinden. De iPhone (met iOS 9.1) ziet geen enkel Bluetooth apparaat meer! Ik heb de netwerkverbinding al gereset maar dat werkt niet. Wat is er loos?

  • Wesley Fabry 6 december 2015 om 23:36

    Je kunt dan beter JBL aanspreken, misschien is de speaker niet goed meer..

  • Cas K. 7 december 2015 om 9:57

    Het probleem heb ik niet met iPhone 6. Die ziet de (splinter nieuwe) go direct. Dus moet ‘m ergens in de 4s zitten lijkt mij.

  • Wesley Fabry 7 december 2015 om 10:11

    Aaah dat klopt, de iPhone 4s beschikt over Bluetooth 4.0, de JBL GO vereist Bluetooth 4.1 of hoger. Dat is dus de reden, helaas kan dit niet aangepast worden :(

  • Til proper 7 december 2015 om 14:18

    Jbl deed het altijd, muziek, radio nu met de iphone 6s niets meer, ook niet via blue tooth
    Suggesties? Graag

  • Cas K. 7 december 2015 om 20:47

    Een andere 4s opgeduikeld en die connect direct met de Jbl go. Lijkt er dus op dat de blootooth van de ene defect is :-(

  • Maud 9 december 2015 om 19:14

    Ik heb de JBL go nu een paar dagen. Top geluid, maar hij valt steeds uit. Om de vijf minuten moet ik hem opnieuw aanzetten en verbinden, heel irritant. Iemand een oplossing?

  • Ilse 14 december 2015 om 22:22

    Speaker valt inderdaad steeds uit, waar ligt dat aan?

  • Jeffrey 20 december 2015 om 14:36

    De speaker schakelt alleen automatisch als er langer dan zoveel minutengeen media wordt afgespeelt , check de slaapstand of schermbeveiliging van je tab/ telefoon..

  • Rosi 1 februari 2016 om 12:21

    Ik heb m’n scherm beveiliging gecheckt maar hij valt nogsteeds uit. Wat kan ik nu proberen?

  • robert 23 april 2016 om 17:34

    Ik had deze een tijdje terug gekocht bij super stores. Die is defect gegaan en omdat ze deze niet meer verkochten heb ik nu een zelfde soort model van het merk Amethyst. Daar was ik in eerste instantie een beetje sceptisch over maar ik mocht het proberen en als het niet zou bevallen dan zou ik mijn geld terug krijgen. Ik durf te zeggen: vele malen beter. Echt een onwijs vet geluid, goeie bas, maar toch is alles goed hoorbaar. Weet eerlijk gezegd niet of ze die nog hebben (kan ‘m nu niet zo snel vinden op de website).

  • harry 31 mei 2016 om 18:33

    oplossing voor het niet vinden via BT. boven op is naast de power switch bijna niet zichtbaar een klein knopje met het BT logo. Die moet je indrukken.. kan niet missen.

  • Sanne 2 augustus 2016 om 22:50

    Hallo,

    Ik heb zondag een JBL GO gekocht voor op vakantie. Mijn vraag is: waar aan kan ik zien dat de batterij van mijn JBL GO leeg is? En als ik de box dan aan de oplader heb gelegd. Waar aan kan ik dan zien dat de batterij weer helemaal vol is?

    Groetjes

Een reactie toevoegen: