25 oktober 2015

iOS 9Snel reageren op WhatsApp berichten via interactieve meldingen (Quick Reply)

Whatsapp icoon voor iOS en Android

Nu iOS 9.1 beschikbaar is krijgen WhatsApp gebruikers er een extraatje bij, zo kun je nu (eindelijk) reageren op meldingen via Quick Reply. De functie kennen we van andere applicatie zoals Berichten, Twitter, etc.

Niet alleen kun je nu op je iPhone snel reageren op een inkomend bericht, ook kun je vanaf nu reageren op een WhatsApp bericht op je Apple Watch. Hoe je dit doet lees je hieronder terug.

De werking in iOS op de iPhone is erg simpel, zodra je een melding ontvangt van WhatsApp op een ontgrendelde iPhone, bijvoorbeeld wanneer je een andere applicatie gebruikt, dan komt deze bovenaan het scherm tevoorschijn. Veeg deze melding naar beneden om de Quick Reply functie te activeren.

Quick Reply WhatsApp

Je krijgt nu een tekstveld te zien, tik hierop om een bericht op te stellen, verstuur heb via de knop 'Stuur'. Op deze manier kun je antwoorden zonder dat je WhatsApp moet openen. Deze procedure kun je voor toepassen bij veel applicaties, ook voor niet-chat-apps.

Daarnaast kun je ook vanaf het toegangsscherm of in het berichtencentrum zelf van rechts naar links vegen over de melding om de 'Antwoord' knop te activeren. Daarna kun je snel antwoorden op het bericht.

Lees ook: Gesprekken als ongelezen markeren via WhatsApp

Reageren op WhatsApp berichten via de Apple Watch

Eindelijk! Nu kun je ook reageren op WhatsApp berichten via je Apple Watch. Bij het ontvangen van een melding op je Apple Watch heb je nu de mogelijkheid om op 'Antwoord' te tikken.

Quick Reply WhatsApp Apple Watch

Je hebt nu de keuze om te kiezen tussen slimme antwoorden die worden gegeneerd aan de hand van de inhoud van het bericht, je kunt een emoji kiezen (alleen standaard en niet de geanimeerde) of tik op het microfoontje om de dicteerfunctie te starten. Een losse Apple Watch applicatie voor WhatsApp is helaas nog niet aan de orde, maar dit is wel een welgekomen functie.

Lees ook: Snel antwoorden op een bericht via de Apple Watch

WhatsApp Messenger
WhatsApp MessengerCategorie: Social Networking, Utilities
Ontwikkelaar: WhatsApp Inc.
iPhone  4+  147 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: