12 augustus 2015

WhatsApp: Meldingsgeluid per contact of groep instellen

Whatsapp icoon voor iOS en Android

Sinds WhatsApp versie 2.12.5 is het (eindelijk) mogelijk om een ander meldingsgeluid toe te kennen aan een contactpersoon of groep (chat). Zo kun je bijvoorbeeld je partner een ander geluid geven of het meldingsgeluid van een groep uitschakelen.

Dit kan in vele situaties handig zijn, zeker wanneer je in een drukke omgeving bent waar om de x aantal seconden het WhatsApp geluid weerklinkt. Hoe je dit kunt aanpassen lees je in onderstaande stappen.

• Open de WhatsApp applicatie
• Navigeer naar het tabblad 'Chats'
• Veeg kort van rechts naar links over de chat of groep
• Tik op de optie 'Meer'

aangepaste meldingen WhatsApp

Vervolgens dien voor de optie 'Groepsinformatie' (voor groepen) of contactinformatie (voor contactpersonen) te tikken, selecteer vervolgens 'Aangepaste meldingen' en kies bij 'Message Sound' een gewenst meldingsgeluid.

instellen van aangepaste meldingen WhatsApp

Buiten chats kun je ook een meldingsgeluid toekennen aan een contactpersoon via het tabblad 'Contacten', selecteer een contactpersoon en tik op 'Aangepaste meldingen', kies hier voor Message Sound om het geluid van een melding aan te passen. Ook de beltoon voor WhatsApp Call kun je aanpassen via 'Beltoon'.

WhatsApp Messenger
WhatsApp MessengerCategorie: Social Networking, Utilities
Ontwikkelaar: WhatsApp Inc.
iPhone  4+  143 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


 • Paul

  13 augustus 2015 om 11:06

  Maar geen EIGEN geluiden, alleen de default beltonen. Of doe ik wat verkeerd?

 • Wesley Fabry

  13 augustus 2015 om 11:32

  Je kan een ander geluid instellen, keuze heb je uit de standaard iOS geluiden, eigen beltonen zijn momenteel nog niet mogelijk..

 • Elfje

  16 oktober 2015 om 14:19

  Eerder kon ik ook per chat(groep) aangeven dat ik geen meldingen op mijn scherm wilde van alle afzonderlijke berichten. Nu krijg ik opeens wel alle berichten te zien. Is deze optie verdwenen? Zo niet, hoe krijg ik dat weer terug?

  Soms wil ik wel lid zijn van een groep maar niet alle meldingen ontvangen. Terwijl ik van (voor mij) belangrijke personen wel alle meldingen direct wil zien.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!