26 oktober 2015

OS X: Oplossing voor het niet weergeven van boeken in iBooks

De iBooks applicatie in OS X is een verzamelplaats voor al je digitale boeken en synchroniseert deze met al je apparaten. We kregen te horen van OS X gebruikers dat vooral na het installeren van OS X El Capitan hun boeken niet meer zichtbaar zijn in de applicatie.

Bij het openen van iBooks verschijnt er een witte pagina en worden de boeken niet getoond. Uiterst vervelend maar is vaak op te lossen door uit te loggen en weer opnieuw in te loggen. Dit doe je via iBooks ▸ Menubalk ▸ Store ▸ Log Uit, daarna kun je via hetzelfde menu weer inloggen.

Mocht dit niet helpen dan kun je onderstaande procedure proberen.

• Sluit iBooks volledig af en open Finder
• Klik in de menubalk op 'Ga' en druk de option⌥-toets in
• Selecteer in het menu 'Bibliotheek'
• Open de map 'Containers'

ibooks problemen oplossen

Sleep in deze map de mappen 'com.apple.iBooksX’ en 'com.apple.BKAgentService' naar je bureaublad (belangrijk dat je deze even bewaart). Start nu iBooks op en log in met je Apple ID, klik op 'iBooks Store' en daarna op het tabblad 'Uitgelicht'. Hier kun je rechts bij 'Snelkoppelingen' klikken op 'Aankopen' om alle eerder gekochte boeken opnieuw te downloaden.

Ook moet je daarna overige boeken en PDF-bestanden opnieuw toevoegen aan iBooks. Mocht je deze niet meer lokaal bewaard hebben dan vind je ze terug in de mappen die je zojuist hebt geplaatst op je bureaublad.

boeken terugzetten

Open de map 'com.apple.BKAgentService' en navigeer naar Data ▸ Documents ▸ iBooks ▸ Books. Hierin staan alle boeken die je ooit in iBooks aanwezig had, sleep deze weer opnieuw naar iBooks om ze toe te voegen. Eventueel kun je dit ook onmiddellijk doen, maar uit ervaring blijkt dat je gekochte boeken beter via aankopen opnieuw download.

Lees ook: Met deze 10 Terminal commando’s maak je El Capitan supersnel!Reacties


  • Rick van Diem

    27 oktober 2015 om 21:16

    IBooks werkt bij mij niet meer goed bepaalde boeken kan ik gewoon niet downloaden. Wordt er niet goed van

Een reactie toevoegen: