Menu

16 juli 2014

iOS: Wisselen van iTunes Store account

itunes store logo 7 retinaWie in het bezit is van een iPhone, iPad of iPod Touch heeft uiteraard een iTunes Store account. Hiermee kun je eenvoudig muziek, boeken en applicaties aanschaffen en installeren op je iDevice. Daarnaast kun je dit account ook gebruiken op een Mac of PC om aankopen te verrichten in de Mac App Store of iTunes.

In sommige gevallen hebben personen meerdere iTunes Store accounts om bijvoorbeeld ook content aan te schaffen uit een andere land of delen partners elkaars account zodat beide kunnen profiteren van elkaars applicatie. Echter is de vraag hoe kun je snel en eenvoudig je iTunes account wisselen binnen iOS. Hiervoor zijn twee mogelijkheden, deze lees je hieronder terug.

• Open ‘Instellingen’
• Navigeer naar ‘iTunes en App Store’
• Tap hier op het huidige Apple ID
• Selecteer de optie ‘Log uit’
• Log in met je andere Apple ID en bevestig de log in

accountwijzigen

Hierna kun je gebruik maken van het andere iTunes Store account, wanneer deze zich in een ander land bevindt moet je dit even bevestigen in het automatisch verkregen melding. Verder kun je ook in de iTunes- en App Store je account wisselen. Open hiervoor bijvoorbeeld de App Store en tap op het tabblad ‘Uitgelicht’. Scroll naar beneden en tap op je Apple ID, kies voor de optie ‘Log uit’ en log in met je andere Apple ID.

Bevestig eventueel de landsverandering en je kan aan de slag met het andere Apple ID. Verder is het wel aan te raden applicaties, muziek en andere content te downloaden via één account, het is namelijk nog niet mogelijk om aankopen van verschillende accounts samen te voegen.

Meer over iCloud kun je hier terugvinden.
Gerelateerde tips:
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: