16 juli 2014

iOS: Wisselen van iTunes Store account

itunes store logo 7 retinaWie in het bezit is van een iPhone, iPad of iPod Touch heeft uiteraard een iTunes Store account. Hiermee kun je eenvoudig muziek, boeken en applicaties aanschaffen en installeren op je iDevice. Daarnaast kun je dit account ook gebruiken op een Mac of PC om aankopen te verrichten in de Mac App Store of iTunes.

In sommige gevallen hebben personen meerdere iTunes Store accounts om bijvoorbeeld ook content aan te schaffen uit een andere land of delen partners elkaars account zodat beide kunnen profiteren van elkaars applicatie. Echter is de vraag hoe kun je snel en eenvoudig je iTunes account wisselen binnen iOS. Hiervoor zijn twee mogelijkheden, deze lees je hieronder terug.

• Open ‘Instellingen’
• Navigeer naar ‘iTunes en App Store’
• Tap hier op het huidige Apple ID
• Selecteer de optie ‘Log uit’
• Log in met je andere Apple ID en bevestig de log in

accountwijzigen

Hierna kun je gebruik maken van het andere iTunes Store account, wanneer deze zich in een ander land bevindt moet je dit even bevestigen in het automatisch verkregen melding. Verder kun je ook in de iTunes- en App Store je account wisselen. Open hiervoor bijvoorbeeld de App Store en tap op het tabblad ‘Uitgelicht’. Scroll naar beneden en tap op je Apple ID, kies voor de optie ‘Log uit’ en log in met je andere Apple ID.

Bevestig eventueel de landsverandering en je kan aan de slag met het andere Apple ID. Verder is het wel aan te raden applicaties, muziek en andere content te downloaden via één account, het is namelijk nog niet mogelijk om aankopen van verschillende accounts samen te voegen.

Meer over iCloud kun je hier terugvinden.Reacties


  • VAN BELLE Jean Marc

    14 november 2016 om 10:10

    Dank u voor de info. Zelf had ik dit nodig, omdat ik verhuisd ben van België naar Bulgarije en bepaalde muziek enkel verkrijgbaar is op de Bulgaarse Itunes. Ook hebben ze daar (de volgens mij goede) gewoonte om veel muziek her uit te brengen met 33% hogere snelheid (zoals “Lost on you”, maar ook de muziek van Adèle, Indila enzovoort). Hiervoor had ik een tweede account aangemaakt, maar op termijn zou ik mijn eerste account willen integreren in de (definitieve) tweede.

    Als het dus ooit zou kunnen om de aankopen van mijn oude account over te zetten, zou ik dat zeer goed vinden. Ik heb nooit iets illegaals gedownload en altijd mooi de licenties betaald via Itunes op de Iphone, dus zou het handig zijn dat men deze betalingen ook zou kunnen samenvoegen, minstens definitief overzetten op de nieuwe account, eventueel met een tijdsbeperking van bijv. de aankopen van de laatste vijf jaren (ik ben ctsjetovoditel, dus accountant en sta voor een correcte maatschappij bij volwassenen, het leergeld van kinderen waarbij ze experimenteren, tolereer ik echter wel want ik ben niet altijd rechter). Met dank, VAN BELLE Jean Marc, Жан Марк Ван Белл +je

Een reactie toevoegen: