15 juli 2014

AT Holiday: Gebeurtenissen in iPhoto beheren, samenvoegen en splitsen

iphotonew-retina-iconMet behulp van iPhoto kun je foto’s bewerken, beheren en synchroniseren met al je Apple apparaten waaronder de iPhone en iPad. Je kunt kiezen om albums aan te maken binnen iPhoto, maar de leukste optie is gebeurtenissen. Je sleept gewoon alle foto’s van je vakantie of een andere gebeurtenis naar iPhoto en deze worden automatisch gegroepeerd op basis van tijd.

Dit wil zeggen dat standaard de foto’s bij een gebeurtenis worden samengevoegd per dag. Alle foto’s zullen dus dag per dag worden gegroepeerd per gebeurtenis. Erg handig als je op vakantie bent geweest en je al je foto’s wil groeperen. Naast het groeperen per dag kun je er ook voor kiezen deze samen te voegen per week of ter interval van 2 of 8 uur. Dit kun je aanpassen via iPhoto ▸ Voorkeuren ▸ Algemeen ▸ Splits automatisch in gebeurtenissen.

Mocht je meerdere gebeurtenissen willen samenvoegen dan kun je dit eenvoudig doe door een gebeurtenis te slepen op een andere gebeurtenis om zo beide samen te voegen. Echter kan het ook voorkomen dat je graag gebeurtenissen wil splitsen, dit kun je met behulp van onderstaande procedure.

gebeurtenissen-iphoto

Open de gebeurtenis die je wilt opsplitsen, hierbij heb je twee mogelijkheden. Mogelijkheid één is door alle foto’s die je apart wilt hebben te selecteren (dit doe je door de cmd⌘-toets ingedrukt te houden en de foto’s tegelijkertijd aan te klikken) en vervolgens te navigeren naar de menubalk van iPhoto. Klik hier op ‘Gebeurtenissen’ en klik op ‘Spits gebeurtenis’, automatisch zal iPhoto de geselecteerde foto’s plaatsen in een andere gebeurtenis. Deze kun je dan raadplegen in het gebeurtenissen-overzicht en voorzien van een naam en overige gegevens.

Daarnaast kun je ook een gebeurtenis opsplitsen in twee, selecteer hiervoor één foto in de gebeurtenis en navigeer dan naar menublak ▸ Gebeurtenis ▸ Spits gebeurtenis. Automatisch zal iPhoto alle foto’s voor de geselecteerde foto plaatsen in een andere gebeurtenis zodat je twee delen overhoudt. Uiteraard kun je deze dan bewerken en raadplegen in het gebeurtenissen-overzicht.

'AT Holiday' geeft je gedurende de zomer allerlei handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch die erg handig op vakantie kunnen zijn. Klik hier voor meer AT Holiday tips.Reacties


 • Joop

  27 oktober 2014 om 8:55

  Als ik synchroniseer via iTunes naar mijn iPhone 6 (volledige iPhotobibliotheek) dan krijg ik een wirwar van foto’s en momenten te zien op de iphone. Gebeurtenissen worden overgeslagen, staan in geen enkele logische volgorde (niet op alphabet, niet op datum) evenals de gezichten. Als ik dan probeer alle foto’s van de iPhone te wissen (35000) dan gebeurt er eigenlijk niets; alles blijft staan. Ook als ik een andere direcory kies om te synchroniseren gebeurt er niets. Na het ‘pas toe’ staat hetzelfde rommeltje er nog op.

  Is dit een bekend probleem? Help aub …

 • Sara

  2 januari 2016 om 16:38

  Hoe voeg je een gebeurtenis samen met foto’s als er gebruik wordt gemaakt van el capitan?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!