15 juli 2014

iTunes Extra content bekijken op een Apple TV

apple tv icon retinaVorige week heeft Apple 'iTunes Extra' voor HD-films gelanceerd voor de Mac en Apple TV. Deze laatste roept bij vele Apple TV gebruikers vraagtekens op want vele vinden deze dienst niet terug op hun Apple TV. Allereerst moet op je Apple TV versie 6.2 geïnstalleerd zijn, mocht dit niet het geval zijn dan jun je de Apple TV updaten via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Werk software bij.

iTunes Extra is beschikbaar voor een aantal films, het volledige overzicht kun je hier bekijken. Wanneer je beschikt over een film met iTunes extra kun je via onderstaande procedure de extra’s bekijken op jouw Apple TV.

• Start de Apple TV en navigeer naar ‘Films’
• Open het tabblad ‘Aangeschaft’
• Log eventueel in met je Apple ID
• Selecteer je film en open deze

itunesextraatv

Ga naar de play-knop en bevestig met de selectie-knop op je afstandsbediening op de film af te spelen. Voor je dit kunt doen krijg je een overzicht van het film-menu. Hier vind je de optie ‘Play’ terug om de film te starten en af te spelen, maar ook andere extra’s. Deze kun je selecteren om de extra’s te bekijken. Wil je weten of een film iTunes Extra bevat? Dit kun je herkennen aan het logo dat je rechts bovenaan de omschrijving terugvind.

iTunes Extra bevat extra content die je gratis bij je aangeschafte HD film krijgt, denk hierbij aan korte films (bijvoorbeeld Pixar short movies), achtergrondvideo’s, commentaar van de regisseur en bij scènes, achter de schermen, galerieën met HD foto's, bloopers, enzovoorts. Deze zijn te vergelijken met de vaak aangeboden extra’s die je terug kan vinden op een DVD of Blu-ray van de film. Om iTunes Extra te bekijken moet je beschikken over iTunes 11.3 en Apple TV 6.2, later kun je deze ook bekijken op een iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 8.

Meer over Apple TV kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!