14 juli 2014

OS X Pages: Toetscombinatie voor een Pagina-einde

pages retina iconMet behulp van de Pages applicatie kun eenvoudig tekstdocumenten opstellen en beheren op je Mac. Dankzij de iOS applicaties voor Pages en de webversie op iCloud.com kun je alle tekstdocumenten ook raadplegen (indien deze in iCloud zijn opgeslagen) op je iPhone, iPad, iPod Touch en andere Macs.

De webversie van Pages kun je zelfs raadplegen op een windowscomputer of andere webbrowser van alle besturingssystemen, hierdoor heb je altijd en overal toegang tot je documenten die je tevens met een wachtwoord kunt beveiligen.

Wanneer je een tekstdocument opstelt en je correct wil handelen maak je gebruik van een pagina-einde. Hierdoor kun je midden in een pagina een einde invoegen en verdergaan op een nieuwe pagina. Dit is een vereiste omdat je eventueel later nog tekst kunt toevoegen op deze pagina zonder dat alle pagina’s verspringen. Een pagina-einde kun je toevoegen via de menubalk van Pages, klik hier op ‘Voeg in’ en selecteer ‘Pagina-einde’.

paginaeinde

Maar veel gebruikers vragen zich af, is hier geen toetscombinatie voor? Uiteraard heeft Apple hiervoor een toetscombinatie ingevoerd, deze staat ook naast de menuoptie ‘Pagina-einde’ maar is voor vele onduidelijk. Wanneer je de toetscombinatia fn + cmd⌘ + enter uitvoert wordt een pagina-einde toegevoegd aan je document.

Pages
PagesCategorie: Productivity, Business
Ontwikkelaar: Apple Distribution International
Mac OS X  4+  225 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over iWork kun je hier terugvinden.Reacties


 • Ronald

  14 juli 2014 om 17:45

  Dankjewel. Hier was ik inderdaad naar op zoek. Begreep die “op zijn kant liggende K” al niet.

 • frank marcus

  10 september 2014 om 10:32

  hela,

  situatie onlangs iWork’s v.v update.
  mijn vraag in PAGES;

  waar is VOEG IN;
  betandsnaam of adresveld etc gebleven.
  ik kan het antwoord nergens vinden

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!