26 juli 2017

iOS 11iOS 11 en High Sierra: iMessage synchroniseren met iCloud tussen iPhone, iPad en Mac

Berichten iMessage icoon OS X

Vanaf iOS 11 en macOS High Sierra is het eindelijk mogelijk om je iMessage berichten te synchroniseren met iCloud. Veel mensen denken dat dit al het geval is, maar dat is niet helemaal waar. Het klopt inderdaad dat wanneer je een bericht ontvangt dit op al je apparaten aankomt.

Wanneer je een iMessage bericht leest zal dit ook op al je apparaten worden gemarkeerd als gelezen, echter is dit de enige synchronisatie. Vanaf iOS 11 en macOS High Sierra wordt alles gesynchroniseerd met iCloud. Verwijder je dan bijvoorbeeld een bericht op je iPhone, dan zal deze ook gewist worden op je Mac en iPad.

Ook bij aanschaf van een nieuw Apple product zoals een iPhone of Mac is deze optie handig. Wanneer je inlogt zal iCloud automatisch je berichten terugplaatsen zodat je weer je gehele geschiedenis kunt bekijken. Hierdoor gaan er geen belangrijke berichten meer verloren. Uiteraard moet je op alle apparaten ingelogd zijn met hetzelfde Apple ID en iCloud, alleen dan werkt het synchroniseren.

Deze optie is bij de lancering van iOS 11 nog niet beschikbaar. Apple heeft aangegeven dat ze meer tijd nodig hebben en dat de optie later beschikbaar komt in een aanvullende update.

iMessage synchroniseren met iCloud inschakelen in iOS 11

• Open Instellingen
• Tik op je Naam
• Navigeer naar 'iCloud'
• Schakel de optie 'Berichten' in

imessage synchroniseren icloud ios 11 macos high sierra

Onmiddellijk worden je berichten geupload naar iCloud en eventueel gecombineerd met eerdere berichten van apparaten waarbij je de optie al hebt ingeschakeld. In de eerste drie beta's van iOS 11 kon je dit ook inschakelen via Instellingen ▸ Berichten, daar was het zelf mogelijk om onmiddellijk een synchronisatie te starten via de 'Synchorniseer nu'-knop. Goed om te weten, alle iMessage-berichten zijn versleuteld en kunnen niet worden ingelezen door Apple zelf.

iMessage voor iCloud activeren in High Sierra

Open de Berichten-applicatie op je Mac en klik in de menubalk op 'Berichten'. Navigeer vervolgens naar 'Voorkeuren' en open het tabblad 'Accounts'. Vink vervolgens de optie 'Berichten in iCloud' aan. Onmiddellijk worden de gegevens gesynchroniseerd.

Lees ook: Kom alles te weten over macOS High Sierra in deze FAQ

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 11
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 11 tips.Reacties


 • Jane

  24 september 2017 om 4:45

  Ik heb mijn telefoon een clean instal gegeven.
  Als straks de mac geupdate is betekend dat dan dat ik de imessage die uiteraard wel bewaard zijn op me imac terug krijg op me telefoon?

 • Wesley Fabry

  24 september 2017 om 7:37

  @jane nu niet, wel als de optie beschikbaar komt. Ik vermoed dat dan alle berichten (ook de oude) naar iCloud gaan, maar kan zijn dat pas vanaf de ‘nieuwe’ berichten werkt, dat is even afwachten.

  Deze optie is bij de lancering van iOS 11 nog niet beschikbaar. Apple heeft aangegeven dat ze meer tijd nodig hebben en dat de optie later beschikbaar komt in een aanvullende update.

 • Ramon

  26 september 2017 om 9:12

  Ik zie geen optie om ‘berichten’ aan te vinken onder ‘iCloud’ zoals afgebeeld. Deze ontbreekt (ook na restart iphone en ipad).

 • Wesley Fabry

  26 september 2017 om 9:15

  Zie blauwe kader in het artikel boven de stappen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!